Stílusos francia kompakt az új DS 4
Hírek, 2021. február. 3.
AS

A DS bemutatta a legújabb kompakt autóját, és a DS 4 nemcsak az extravagáns dizájnja, hanem a felszereltsége miatt is érdekes lehet.

 

 

 

2010-ben még Citroën-emblémával jelent meg a DS 4 előző generációja, ami egy pár éve már nem kapható. A francia prémiummárka most bemutatta a vadonatúj utódját, ami a DS 3 Crossback, a DS 7 Crossback és a hamarosan érkező DS 9 mellett a negyedik modell lesz a kínálatban.

 

 

 

Az elődjéhez hasonlóan szabadidős változata is készül DS 4 Cross néven, ami olyan crossoverek riválisa lesz, mint a BMW X2, a Cupra Formentor és a Lexus UX. Az újdonság azért is érdekes, mert a nemsokára bemutatkozó Opel Astra és Peugeot 308 testvérmodelljének számít.

 

 

 

A DS 4 ötajtós karosszériája 4,4 méter hosszú, 1,83 méter széles és 1,47 méter magas, a tengelytávja 2,68 méter, a csomagtartó a kategóriában megszokottnál valamivel nagyobb, alapesetben 440 literes. A kerekek szériában 19 colosak, de 20 colos méretben is rendelhetők.

 

 

 

A dizájn a márka stílusát viszi tovább, még élesebb vonalakkal, érdekesség a függőleges menetfény és a DS 3-ról ismerős rejtett kilincsek. A műszerfalon elrejtették a középső szellőzőnyílásokat, de megmaradtak a klímaberendezés kapcsolói, a bőrkárpit varrásai részben kézzel készülnek.

 

 

 

A műszereket színes kijelző mutatja, és igazi újdonság a head-up display, ami látszólag az útra vetíti az információkat. A 10 colos érintőképernyőn teljesen új rendszer fut, ami az okostelefonokhoz hasonlóan kezelhető, akár az ülések közt lévő 5 colos touchpad-kijelzővel is.

 

 

 

A kínálatban az 1,2 literes, 130 lóerős háromhengeres és az 1,6 literes, 180 vagy 225 lóerős négyhengeres benzines mellett az 1,5 literes, 130 lóerős dízelmotor választható. Minden modellhez széria a nyolcfokozatú automata sebességváltó.

 

 

 

A DS 4-ből plug-in hibrid is készül, a 180 lóerős benzinmotorral és 110 lóerős elektromotorral szerelt, elsőkerék-hajtású E-Tense kombinált teljesítménye 225 lóerő. A 12,4 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 50 kilométert tehet meg tisztán elektromosan.

 

 

 

A vezetéstámogató rendszerekkel 2-es szintű önvezetésre képes a DS 4, ami félautomatán előz, és a kanyarok előtt önállóan lassít. Az autón elhelyezett kamerákat használja az aktív futómű, a mátrixfényszóró, a 360 fokos panorámakép és az éjjellátó rendszer is.

 

 

 

A tisztán elektromos változatról nem esett szó, de nem is zárták ki a lehetőségét. A francia márka kompakt autója várhatóan idén késő ősszel érkezik a magyarországi DS-kereskedésbe.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A francia luxus hagyományait folytatja a DS 9
Az önállóvá vált DS márka bemutatta legújabb modelljét, a felső-középkategóriás DS 9 a kínálat csúcsára érkezik.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár