Bemutatkozott az új hibrid Honda HR-V
Hírek, 2021. február. 18.
AS

A Honda megmutatta az első képeket az új HR-V-ről, és a kompakt crossover új generációja már csak hibrid hajtással lesz kapható.

 

 

2014-ben élesztette fel a Honda a HR-V nevet egy kompakt crossoverhez, aminek most jelent meg a harmadik generációja. Az újdonság ismét a Jazz műszaki rokona, és ahhoz hasonlóan már csak hibrid hajtással lesz kapható. A Honda ezzel is közelebb kerül a céljához, hogy 2022-től már csak olyan modelleket kínáljon Európában, amelyek tisztán elektromosan is képesek haladni.

 

 

Az elődjéhez képest sportosabb és letisztultabb lett a HR-V dizájnja, a karosszéria színére fényezett hűtőmaszkkal, szűkre szabott fényszórókkal és a legújabb divat szerint fénycsíkkal összekötött hátsó lámpákkal. A vízszintes övvonalával és a lejtős hátsó szélvédőjével, ha nem is nagyon karakteres, de legalább nem megosztó az újdonság formája.

 

 

 

Az új Jazz stílusában készült a műszerfal, a középkonzol tetejére tett érintőképernyővel és árnyékoló alá került számlapokkal. A klímaberendezésnek megmaradt a hagyományos kezelőfelülete, és érdekesség a műszerfal két szélére került forgókapcsoló, amivel az utastér huzatmentes szellőztetését lehet állítani.

 

 

 

A technikájáról még nem árult el részleteket a Honda, de nem tévedhetünk nagyot, ha arra számítunk, hogy a Jazzben megismert e:HEV rendszert kapja a HR-V is. Ott az első kerekeket elsősorban a 109 lóerős elektromotor forgatja, az 1,5 literes, négyhengeres szívómotor az akkumulátort tölti, és nagyobb sebességnél száll be a hajtásba.

 

 

 

 

A Honda tágasnak ígéri az utasteret, ahol négy felnőtt is kényelmesen elfér, és mivel a HR-V megtartotta a Jazzből ismert felépítést az első ülések alá került üzemanyagtankkal, ezért a hátsó ülések felhajthatók, mint a moziszékek, vagy teljesen síkba dönthetők. Az újdonság 2021 második felében kerül a Honda-kereskedésekbe.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Hibrid lesz a következő Honda Jazz
A Honda bemutatta a Jazz új generációját. A kisautó megtartotta az egyterű formát, de a dizájnja barátságosabb lett, és a divatnak megfelelően szabadidős változatban is kapható lesz.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár