Audi-motort kap a legerősebb Cupra Formentor
Hírek, 2021. február. 22.
AS

A Cupra bemutatta a Formentor csúcsmodelljét, amit az Audi turbós öthengeres motorjával szerelnek.

 

 

 

A Cupra első önálló modellje a Formentor, amit 310 lóerős változatban mutatott be a spanyol márka, majd érkezett a 245 lóerős plug-in hibrid és a 150 lóerős belépőmodell. Most a csúcsváltozaton a sor, amit a Cupra önállósodásának harmadik évfordulóján mutattak be.

 

 

 

 

A Formentor VZ5 a kompakt Audikból ismerős 2,5 literes, turbós öthengeres motort kapja 390 lóerős teljesítménnyel és 480 Nm maximum nyomatékkal, hozzá hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó és összkerékhajtás kapcsolódik.

 

 

 

 

A csúcsmodell ezzel 4,2 másodperc alatt gyorsul százra, hét tizeddel hamarabb a 310 lóerős változatnál, és 250 km/óránál korlátozták a sebességét. A Formentort leültették, és a 20 colos kerekek mögé nagyobb fékek kerültek.

 

 

 

 

A módosított hűtőmaszkot és lökhárítókat leszámítva a hátul kétoldalt egymás felett elrendezett dupla kipufogóvégekről ismerhető fel a VZ5, amit kagylósított ülésekkel szerelnek. A hétezer darabos limitált széria első példányai az év végén érkeznek.

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Seat után a Cupra is bemutatta az elektromos autóját
A Volkswagen elektromos autóját már gyártják, és az ID.3 után nem sokkal érkezik a Seat-emblémás testvére is, aminek most a sportos Cupra változatát mutatták be.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár