Megjelent az új Mercedes-Benz C-osztály
Hírek, 2021. február. 23.
AS

A Mercedes-Benz bemutatta a C-osztály ötödik generációját, ami már csak négyhengeres motorokkal készül, és egy ígéretes plug-in hibriddel érkezik.

 

 

 

 

2014-ben jelent meg a Mercedes-Benz C-osztály jelenleg is kapható generációja, és a stuttgarti márka most mutatta be a következő nemzedéket. A dizájn az előző széria evolúciójával született, az áramvonalas forma a megújult E-osztály és a vadonatúj S-osztály stíluselemeit kapja, a műszerfal elrendezése is a csúcsmodellt követi.

 

 

 

Szűkebbre szabott fényszóróival és alul szélesebb hűtőmaszkjával az új C-osztály sportosabb stílusú az elődjénél. A feláras Digital Light fényszóró érdekessége, hogy az 1,3 megapixeles rendszer nemcsak vakítás nélküli automatikus távfényt ad és megvilágítja a gyalogosokat, hanem jelzéseket is képes kivetíteni az autó elé.

 

 

 

 

A lépcsőshátú és a kombi karosszéria is egyformán 4,75 méter hosszú, ami a limuzinnál 6,5 centis, a T-modellnél 5 centis növekedést jelent, a szélesség egy centivel nőtt, a magasság ugyanennyit csökkent. A 2,87 méteres tengelytáv 2,5 centivel nőtt az elődjéhez képest, a csomagtér maradt 455 literes, de a kombinál 460-ról 490 literesre nőtt, a hátsó ülések ledöntésével 1510 literes.

 

 

 

 

A műszerfalra ezúttal is két képernyő került, de már az új S-osztály stílusában, középen egy álló formátumú érintőképernyővel. Az új kormánykerék mögött a műszeregység alapból 10,25 colos, felárért 12,3 colos, míg az infotainment képátlója 9,5 és 11,9 colos lehet, a frissítések már online érkeznek meg a rendszerre.

 

 

 

 

Még igényesebb lett az utastér kidolgozása, a műszerfalra nappabőr borítás kerülhet, a betétek nyíltpórusú fából és alumíniumból készültek, nem marad el a hangulatvilágítás és a szélvédőre vetítő head-up display sem. A Hey, Mercedes paranccsal már nemcsak az autó, hanem az otthoni okoseszközök is irányíthatók.

 

 

 

 

Az új C-osztály kínálatában már csak négyhengeres motorok lesznek, alapból a hátsó kerekeket hajtják, és nem lesz kézi váltó, széria a kilencfokozatú automata. A 48 voltos mild hibrid rendszerrel részterhelésen lekapcsolt benzinmotor mellett vitorlázik, és az elektromotor 20 lóerővel és 200 Nm-rel képes beszállni a hajtásba is.

 

 

 

 

A benzines kínálat a C 180-nal kezdődik, ahol az 1,5 literes motor 170 lóerős és 250 Nm a nyomatéka, ezzel 8,6 másodperc alatt gyorsul százra és 231 km/óra a végsebessége. A C 200-ban ugyanez a motor 204 lóerőre és 300 Nm-re képes, 7,3 másodperc alatt éri el a százat és 246 km/órával mehet, ehhez már 4Matic összkerékhajtás is kérhető.

 

 

 

 

A C 300-ban kétliteres a benzinmotor, 258 lóerővel és 400 Nm-rel, ez a változat hat másodperc alatt van százon és 250 km/órára képes, hozzá is opció az összkerékhajtás. Később érkeznek az ennél is erősebb Mercedes-AMG változatok, szintén négyhengeres motorral, de a hibrid rendszerrel a teljesítményük felülmúlhatja az elődökét.

 

 

 

 

A Mercedes kitart a dízelmotor mellett, továbbfejlesztette a dupla turbós kétliteres négyhengerest, ami a C 220 d-ben 200 lóerős és 440 Nm a nyomatéka 7,3 másodperces gyorsulás és 245 km/órás végsebesség mellett, míg a C 300 d-ben 265 lóerőre és 550 Nm-re képes, ez a modell 5,7 másodperc alatt van százon és 250 km/óra a legnagyobb sebessége.

 

 

 

 

A legérdekesebb változat a plug-in hibrid C 300 e lesz, amiben a 204 lóerős kétliteres benzinmotor mellett egy 129 lóerős villanymotor is dolgozik, így a kombinált teljesítmény 313 lóerő, a legnagyobb nyomaték 550 Nm. A 25,4 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 100 kilométert képes megtenni tisztán elektromosan, legfeljebb 140 km/órával.

 

 

 

 

A plug-in hibrid változatot váltóáramról 11 kilowattal, egyenáramról akár 55 kilowattal is lehet tölteni, amivel 30 perc alatt elérhető a teljes töltöttség. Az előző generáció plug-in hibridjéhez képest 45 literrel nagyobb, 360 literes a szedán csomagtartója, ami a kombinál 1375 literesre növekszik a támlák ledöntésével.

 

 

 

 

A hátul multilink felfüggesztéshez opció az adaptív lengéscsillapítás, a hibridnél hátul széria a légrugózás. Újdonság a nagyobb autókban, például az új S-osztályban látott hátsókerék-kormányzás, a hátsó kerekek 2,5 fokos elforgatása 43 centivel kisebb, 10,6 méteres fordulókört eredményez, és a kormányzás is direktebb lett, akár 2,1 fordulattal a végállások közt.

 

 

 

 

 

A Mercedesnél tovább bővítették a vezetési asszisztensek tudását, így 210 km/órás sebességig képes tartani a sávot és a távolságot, a 360 fokos kamerával akár kanyargós országúton is elboldogul vele, az autópályán torlódáskor önállóan alakítja ki a mentősávot, és a parkoló automatikája is ügyesebb lett. Az új C-osztály március végétől rendelhető és nyáron érkezik a kereskedésekbe.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megjelent a Mercedes-Benz S-osztály új generációja
Az S-osztály új generációját letisztultabb külsővel, modernebb belsővel és bámulatos technikai újdonságokkal mutatta be a Mercedes-Benz.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár