Az Audi következő elektromos autója lesz a Q4 e-tron
Hírek, 2021. március. 10.
AS

Az Audi több részletet is elárult és megmutatott a következő elektromos autójáról, a várhatóan Győrben készülő Q4 e-tronról.

 

 

 

 

Az Audi még csak egy hónapja leplezte le a legutóbbi elektromos autóját, az e-tron GT-t, és máris itt a következő újdonság. A Q4 e-tron érkezését már egy tanulmányautóval jelezték két éve, és most elkészült a sorozatgyártásba kerülő változat, amit álcázva már megmutatott az Audi. A maszkolt autón is látszik, hogy a formája nem sokat változik a koncepcióhoz képest.

 

 

 

 

A Q4 e-tron az elektromos autóknak szánt moduláris padlólemezre épül, akárcsak a Škoda Enyaq iV és a Volkswagen ID.4, ezért a technikája is a testvérmodellekéhez hasonló lesz. A kínálat várhatóan a 200 lóerős, hátsókerék-hajtású változattól a 400 lóerős, kétmotoros, összkerékhajtásos csúcsmodellig terjed, 450 kilométeres hatótávval, de a műszaki adatokat csak később árulja el az Audi.

 

 

 

A méreteket már most is ismerjük, ami alapján a Q4 e-tron egy közepes méretű szabadidő-autó lesz, mint a neve is mutatja, a Q3 és a Q5 közé érkezik a kínálatba. A karosszériája 4,59 méter hosszú, 1,86 méter széles és 1,61 méter magas, a 2,76 méteres tengelytávja tágas utasteret sejtet. Az alaphelyzetben 520 literes csomagtartója 1490 literesre bővíthető.

 

 

 

 

A műszerfala az e-tron GT mintájára nem lett túlságosan futurisztikus. Az új formájú kormánykerék mögött a műszereket egy 10,25 colos színes képernyő vetíti, középre 10,1 colos, vagy felárért 11,6 colos érintőképernyő kerül, de megmaradtak a saját kapcsolók a klímaberendezéshez, viszont a kormányküllőkre érintőgombok kerültek.

 

 

 

 

A belső tér kimondottan praktikus lett, a középső konzolra került irányváltó kar környékén sok pakolóhellyel, az ajtókban lévő palacktartót pedig a megszokottnál egy szinttel feljebb, az ablakemelő kapcsolók elé tették. A head-up display a kiterjesztett valóság elvén működik, úgy látjuk majd, mintha egyenesen az úttestre vetítené a navigációs rendszer útmutatásait.

 

 

 

 

Az Audi elektromos autójához teljesen bőrmentes belső tér is választható, a mikroszálas kárpithoz újrahasznosított PET palackokat használtak fel, egy autóhoz 26 darabot. A Q4 e-tront az értesülésünk szerint Győrben gyártják majd, és még az idén piacra kerül, hamarosan pedig a Sportback karosszériás, kupéformájú testvérmodellje is bemutatkozik.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Sportback karosszériával is jön az Audi Q4 e-tron
Az Audi az e-tron után egy kisebb méretű elektromos szabadidő-autón dolgozik, és a Q4 e-tront most Sportback karosszériával is megmutatja.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár