A Kia megmutatta az új elektromos autóját
Hírek, 2021. március. 15.
AS

Megjelentek az első képek a Kia első eleve elektromosnak tervezett autójáról, a Hyundai Ioniq 5 testvérmodelljeként érkező EV6-ról.

 

 

A Kia kínálatában már most is több elektromos autó található, de az e-Niro és e-Soul után most az első olyan modellt is bemutatja a márka, amit az alapoktól fogva elektromos autónak terveztek. Az erre a célra létrehozott padlólemezre épül az EV6, amelynek nemcsak a technikája, hanem a dizájnja és a neve is új fejezetet nyit a Kiánál.

 

 

Az új elektromos modellek neve mostantól EV-vel kezdődik, a szám pedig a típus helyét mutatja majd a Kia kínálatában. Az EV6 egy középkategóriás crossover lesz, aminek a mérete még nem ismert, de abból következtethetünk, hogy az Ioniq 5-nek kereken 3 méteres a tengelytávja, ami jóval nagyobb még a Sorento 2,82 méteres értékénél is.

 

 

A Kia új emblémája kerül fel az EV6-ra, amelyen már nem találjuk meg az eddig használt hűtőmaszkot, helyette inkább a fényszórókra helyezi a hangsúlyt a márka, az aerodinamikus formájú hátsó részt látványos fénycsík keretezi. Az inkább szögletes Ioniq 5-tel szemben az EV6-nak főként ívekből álló formát alkottak a dizájnerek.

 

 

Megnézhetjük a műszerfalat is, ahol az új formájú kétküllős kormánykerék mögött színes kijelző mutatja a műszereket, és ezzel közös panelre került az infotainment érintőképernyője. A klímaberendezés érintőgombokat kapott, a magasra tett középső konzolra került a startgomb, a forgókapcsolós irányváltó és a vezeték nélküli mobiltöltő.

 

 

A műszaki részletekről egyelőre semmit sem árultak el, de az Ioniq 5 testvérmodelljeként arra számíthatunk, hogy az EV6 kínálata is a 170 lóerős hátsókerék-hajtásútól a 306 lóerős összkerékhajtásúig terjed majd, 58 és 72,6 kilowattórás akkumulátor közül lehet választani, a hatótáv pedig a 480 kilométert is elérheti.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Hyundai legjobb elektromos autója lesz az Ioniq 5
A Hyundai bemutatta az első eleve elektromosnak tervezett autóját, és az Ioniq 5 a dizájnjával és a technikájával is figyelemreméltó lett.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár