A BMW sportos elektromos autója az i4
Hírek, 2021. március. 17.
AS

A BMW megmutatta a következő elektromos autójának képeit: az új 4-es sorozat elektromos változata lesz az i4.

 

 

 

A BMW egymás után hozza ki a teljesen elektromos hajtású modelleket, az X4-ból készült iX3 és az eleve elektromos autónak tervezett iX után megjelent az i4, ami a 4-es sorozat új generációjának emisszió nélküli változata. A BMW korábban már elárult róla néhány részletet, most pedig a formáját is megmutatták.

 

 

 

A dizájn ezúttal nem meglepetés, hiszen a 4-es sorozat idén érkező Gran Coupé változatáról van szó, amit az elektromos BMW-kre jellemző könnyűfém kerekekkel és kék betétekkel láttak el. A hűtőmaszkja nagyméretű, mint az egy évvel ezelőtti tanulmányautónak, de annál visszafogottabb stílusú lett a gyártásba kerülő modell.

 

 

 

Az új i4 lesz a BMW első igazán sportos elektromos autója, hiszen a csúcsmodell 530 lóerőre lesz képes, amivel az új M4-nél is erősebb lesz, csak 4 másodperc szükséges, hogy nulláról százra gyorsuljon. A többféle változat közül a legtakarékosabb kivitelnek 590 kilométer lesz a hatótávja, de ennél több részletet csak a következő hetekben tudhatunk meg az i4-ről.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A BMW legújabb elektromos hajtású crossovere lesz az iX
Az i3 után nagyobb méretben is bemutatott egy eleve elektromosnak tervezett modellt a BMW, a 2021-ben gyártásba kerülő, futurisztikus formájú iX teljesítménye és hatótávja is ígéretes.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár