770 kilométeres hatótávval jön a Mercedes-Benz EQS
Hírek, 2021. április. 6.
AS

A Mercedes a jövő heti bemutatója előtt már elárulta a főbb adatokat az elektromos autók S-osztályának tartott EQS-ről.

 

 

 

Tovább bővíti az elektromosautó-kínálatát a Mercedes, a kompakt EQA, a középkategóriás EQC, valamint az EQV kisbusz után érkezik a csúcsmodell. Az EQS nem az S-osztály elektromos hajtású változata lesz, hanem egy eleve elektromos autók számára tervezett alapokra épülő limuzin, ami az S-osztályhoz mérhető luxust és kényelmet nyújt.

 

 

 

 

A Mercedes nemrég már megmutatta az EQS belső terét az egész műszerfalat elfoglaló szélesvásznú képernyővel, most pedig az újdonság álcázott karosszériájáról közölt képeket. Az alakja eltér a limuzinok megszokott lépcsőshátú formájától, az ívelt tetővonalával és hosszú tengelytávjával egyedi jelenség lesz az EQS.

 

 

 

Az újdonság minden idők legjobb aerodinamikájú szériamodellje lesz, a légellenállási együtthatóját 0,20-nak ígérik, két tizeddel kedvezőbbnek az eddigi legjobb Mercedesekénél. Az áramvonalas kialakításnak is jelentős szerepe lesz abban, hogy az EQS hatótávja elérheti a 770 kilométert, ami új csúcsnak számít az elektromos autók között.

 

 

A Mercedes kétféle változatban vezeti be az elektromos luxusautóját. Az alapváltozat az EQS 450+ lesz, egy motorral, hátsókerék-hajtással, 334 lóerős teljesítménnyel és 568 Nm nyomatékkal, míg a csúcsmodell az EQS 580 4Matic, két motorral, összkerékhajtással, 525 lóerővel és 855 Nm maximum nyomatékkal. Később még erősebb AMG változata érkezhet.

 

 

 

A menetteljesítményéről egyelőre csak azt árulták el, hogy minden modell végsebességét 210 km/óránál korlátozzák. Az energiafogyasztását már közzétette a Mercedes, az újabb WLTP mérés szerint a legkedvezőbb érték 15,7 kilowattóra száz kilométeren. A legjobb hatótávot 19 colos kerekeken, és érdekes módon Sport módban érheti el.

 

 

 

Az alapmodell 90, az összkerékhajtású modell 107,8 kilowattóra hasznos kapacitású akkumulátort kap. A töltés felárért 22 kilowattal mehet a váltóáramú, és 200 kilowattal az egyenáramú töltőnél, amivel 15 perc alatt 300 kilométerre elegendő energiát lehet tölteni bele. A részletes adatokat április 15-én, az EQS premierjén árulja el a Mercedes.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A műszerfalát már láthatjuk a Mercedes-Benz EQS-nek
A Mercedes-Benz megmutatta az EQS belső terét. Az elektromos autók S-osztályának hívott újdonság a teljes műszerfalát elfoglaló óriási képernyővel is elérhető lesz.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár