Megújult a Mercedes-Benz CLS
Hírek, 2021. április. 7.
AS

A Mercedes megújította a négyajtós kupélimuzinját, és bár a CLS formája nem változott, a részleteken és a technikán is igazítottak.

 

 

 

2004-ben mutatta be a kupéformájú limuzinját a Mercedes, amivel új divatot teremtett, és mostanáig több mint 450 ezer példányt adott el a modellből. A CLS jelenlegi generációja 2017-ben jelent meg, és most érkezett el a modellfrissítés ideje, amikor a formáján csak óvatosan igazítottak, de a részletek kívül és belül is változtak.

 

 

 

Az Avantgarde és az AMG Line kivitel is új hűtőmaszkot és sportosabb formájú lökhárítókat kapott. A 19 és 20 colos kerekek, a választható fényezések, kárpitozások és fabetétek is újak, amivel még többféleképpen lehet személyre szabni az autót. Az új kormánykerék a felfrissített E-osztályból lehet ismerős, és már nem szükséges mozgatnunk ahhoz, hogy érzékelje a jelenlétünket.

 

 

 

 

A motorkínálat újdonsága a továbbfejlesztett kétliteres, négyhengeres dízel, 1950-ről 1993 köbcentire növelt hengerűrtartalommal, nagyobb befecskendezési nyomással, két változó geometriájú turbótöltővel és jobb hűtéssel. Az alapból összkerékhajtású CLS 300 d 4Maticban a teljesítménye 265 lóerő, a maximum nyomatéka 550 Nm.

 

 

 

A dízelek választéka a korábbi kétliteres motorral indul a 194 lóerős CLS 220 d-ben, és háromliteres, hathengeres dízel is kérhető a 330 lóerős CLS 400 d 4Maticban. A benzines kínálat a kétliteres, 299 lóerős CLS 350-ből és a háromliteres, hathengeres, 367 lóerős CLS 450 4Maticból áll, a nagyobb motorokhoz széria az összkerékhajtás.

 

 

 

 

A Mercedes mild hibrid rendszert szerelt az új dízelmotorhoz, ahol 20 lóerőre és 200 Nm-re képes az integrált indítógenerátor, valamint a hathengeres benzinmotorokhoz, ahol 22 lóerős és 250 Nm a nyomatéka a motor újraindítását, lassításkor a mozgási energia visszatermelését és gyorsításkor a hajtást is segítő elektromotornak.

 

 

 

 

A kínálat csúcsmodellje a Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+, amelyben a háromliteres, hathengeres benzinmotor 435 lóerős és 520 Nm a nyomatéka, ehhez is jár a mild hibrid rendszer. A függőlegesen rácsozott hűtőmaszkjáról és négy kipufogóvégéről felismerhető sportváltozat 4,5 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 250 km/óránál korlátozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult a Mercedes-Benz E-osztály
AMegújult a Mercedes nagyautója, aminek a jelenlegi generációját 2016-ban mutatták be, a modellfrissítés a karosszériát, a berendezést és a technikát is érintette.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár