Megújult a Seat Ibiza és az Arona
Hírek, 2021. április. 15.
AS

A Seat egyszerre mutatta be a kisautójának és a legkisebb szabadidő-autójának megújult változatát, ráncfelvarrott külsővel és teljesen új műszerfallal.

 

 

2017-ben jelent meg a Seat Ibiza ötödik generációja, és szintén abban az évben mutatkozott be a márka legkisebb szabadidő-autója, az Arona. A két típusnál most jött el a modellfrissítés ideje, és az eltalált dizájnon alapvetően nem változtattak. Az Ibiza esetén széria lett a LED-es fényszóró, az új színek és kerekek mellett a kézzel írt típusjelzés jelenti az újdonságot mindkét modellnél.

 

 

 

 

Az Arona dizájnja sem változott sokat, de a fényszórókon, a hűtőmaszkon és a lökhárítókon is igazítottak, amivel frissebb lett a megjelenése. A kínálat újdonsága az Xperience változat, ami az elegáns Xcellence helyére lép, és még inkább terepjárós külsőt ad a Seat szabadidő-autójának, a hangsúlyosabb helyre került ködfényszórókkal karakteresebb lett az Arona.

 

 

 

 

Mind a két modell teljesen új műszerfalat kapott, puha borítással, új kormánykerékkel és kiterjedtebb hangulatfénnyel. A műszeregység 10,25 colos kijelző lehet, az eddig integrált érintőképernyő feljebb került, és kiemelkedik a középkonzolról. A mérete 8,25 vagy 9,2 colos lehet, képes a vezeték nélküli okostelefon-tükrözésre, és a Hola, Hola paranccsal hangvezérlésre is.

 

 

 

 

A motorkínálat az Ibiza esetén a 80 lóerős 1.0 MPI-vel, az Aronánál az 1.0 TSI 95 lóerős változatával indul, ötfokozatú kézi váltóval, a 110 lóerős modellhez hatfokozatú kézi és hétfokozatú DSG közül lehet választani, a csúcsmodell továbbra is a 150 lóerős 1.5 TSI. A dízelmotor mindenhol kikerül a kínálatból, helyette egyes piacokon a földgázüzemű 1.0 TGI kapható 90 lóerővel.

 

 

 

A vezetéstámogatók közt a sávtartó, az automatikus távfényszóró és a táblafelismerő mellett immár a Travel Assist is elérhető, ami önállóan tartja a sávot és a távolságot az erre alkalmas szakaszokon a teljes sebességtartományban. A továbbfejlesztett holttérfigyelő már 70 méteres távolságot érzékel, és önállóan parkoló asszisztens is elérhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult a Seat Ateca
A bemutatása után négy évvel felfrissítette az első igazi szabadidő-autóját a Seat, az Ateca formája és berendezése is igazodott a márka újabb modelljeihez.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár