Az elektromos Audi A6 előfutára az A6 e-tron concept
Hírek, 2021. április. 19.
AS

Az Audi egy újabb elektromos autó előzetesét mutatta be, az A6 e-tron concept egy teljesen új technikára épülő limuzin előfutárának számít.

 

 

 

 

Az Audi még csak egy pár napja leplezte le a két legújabb elektromos modelljét, a Q4 e-tron és Q4 Sportback e-tron után máris itt a következő konnektoros újdonság. A sanghaji autószalonra készültek az A6 e-tron concept premierjével, ami az Audi elektromos autói számára fejlesztett legújabb technikát mutatja be látványos köntösben.

 

 

 

 

Az új A6 e-tron concept hossza 4,96 méter, csak három centivel rövidebb az e-tron GT-nél, de annál kevésbé sportos, inkább kényelemre hangolt modell lesz. A hűtőmaszkját helyettesítő panel formájáról azonnal felismerhető, de azért újdonságot is hoz a dizájn, például a szűkre szabott fényszórókat és a világító emblémát is magába foglaló hátsó lámpát.

 

 

 

 

A karosszéria nemcsak áramvonalasnak látszik, hanem 0,22-es Cw értékével az is. A fényszórórendszer érdekessége a projektor, amivel különféle jelzéseket vetíthetünk az útra a többi közlekedőnek. A megoldás az akkumulátor töltése közben is érdekes lehet, mert például képeket vagy filmet lehet vele vetíteni a garázs falára.

 

 

 

 

Az A6 e-tron az új, PPE névre keresztelt padlólemezre épül, amelyet a nagyobb méretű elektromos autók számára fejlesztett közösen az Audi és a Porsche, az első szériamodellek 2022-ben érkeznek ezen a műszaki alapon. A platform egy vagy két elektromotor beépítését is lehetővé teszi, ezzel hátsó- és összkerékhajtásos modellek is készülhetnek.

 

 

 

A légrugózással szerelt kétmotoros tanulmányautó teljesítménye 476 lóerő, a maximum nyomatéka 800 Nm, amivel négy másodpercen belül gyorsul százra. Az Audi szerint az A6 e-tron ennél szerényebb teljesítménnyel is készül majd, de az sem lesz lassú, kevesebb, mint hét másodperc alatt képes lesz elérni a százas tempót.

 

 

 

 

A 100 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével akár 700 kilométert is megtehet az autó, és mivel 800 voltos az elektromos rendszer, ezért 270 kilowattos villámtöltésre is lehetőség van. Az A6 e-tron ezzel 25 perc alatt 5-ről 80 százalékosra tölthető, és 10 perc alatt 300 kilométer megtételére elegendő energiát lehet tölteni bele.

 

 

 

 

Az Audi kínálata megtelik elektromos autókkal, hiszen az e-tron és e-tron Sportback, valamint az e-tron GT és a most bemutatott Q4 e-tron és Q4 Sportback e-tron után, de még az A6 e-tron előtt egy újabb SUV is érkezik Q6 e-tron néven. De ez nem jelenti azt, hogy kizárólag elektromos lenne az A6 utódja, a benzines típust is megtartja az Audi.

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az Audi Q4 e-tron és Q4 Sportback e-tron
Az Audi egyszerre két teljesen elektromos hajtású autót mutatott be, a Q4 e-tronnal együtt jelent meg a kupéformájú Sportback változata.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár