Az Evoshoz hasonló crossover lehet a Ford Mondeo utódja
Hírek, 2021. április. 21.
AS

A Ford bemutatott egy középkategóriás crossovert Evos néven, ami azért érdekes, mert ehhez hasonló modell lehet a jövőre búcsúzó Mondeo utódja.

 

 

1993-ban jelent meg a Mondeo első generációja, ami egy évvel később el is nyerte az európai év autója díjat, és a következő három évtizedben a Ford sikermodellje lett. A jelenlegi széria 2014-től kapható, és a legújabb hírek szerint jövő tavasszal búcsúzik, a helyére pedig egy crossover stílusú modell kerülhet majd.

 

 

 

 

A Ford most egy olyan középkategóriás crossovert mutatott be, ami alkalmas lehet erre a szerepre. A neve Evos, amit nem először visel egy Ford, elsőként 2011-ben tűnt fel egy tanulmányautón, akkor a kupéformájú limuzin a Mondeo előzetesét jelentette. Nem lehet véletlen, hogy ezt a nevet vette elő a Ford a középkategóriás újdonságához.

 

 

 

 

Az ötajtós crossover a legújabb divat szerint osztott fényszórókat és fénycsíkkal összekötött hátsó lámpákat kapott, a kilincseket a karosszériába süllyesztették. A belső tér legérdekesebb eleme az 1,1 méter széles képernyő, ami egy 12,3 colos műszeregységből és egy 27 colos, 4K felbontású, szélesvásznú érintőképernyőből áll.

 

 

 

 

A méretéről és technikájáról még semmit sem lehet tudni, a Ford illetékesei csak annyit árultak el, hogy az Evos kimondottan a kínai vevőknek készült. Persze ez nem jelenti azt, hogy módosított formában, más néven nem ez az autó venné át a Mondeo helyét. A Citroën már meglépte ezt, a C5 új generációja is egy crossover stílusú modell lett.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Crossover lett az új Citroen C5 X
A Citroën bemutatta a C5 új generációját, ami egy tágas és kényelmes crossover lett, és már az elejétől fogva kapható lesz plug-in hibrid változatban.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár