Az Evoshoz hasonló crossover lehet a Ford Mondeo utódja
Hírek, 2021. április. 21.
AS

A Ford bemutatott egy középkategóriás crossovert Evos néven, ami azért érdekes, mert ehhez hasonló modell lehet a jövőre búcsúzó Mondeo utódja.

 

 

1993-ban jelent meg a Mondeo első generációja, ami egy évvel később el is nyerte az európai év autója díjat, és a következő három évtizedben a Ford sikermodellje lett. A jelenlegi széria 2014-től kapható, és a legújabb hírek szerint jövő tavasszal búcsúzik, a helyére pedig egy crossover stílusú modell kerülhet majd.

 

 

 

 

A Ford most egy olyan középkategóriás crossovert mutatott be, ami alkalmas lehet erre a szerepre. A neve Evos, amit nem először visel egy Ford, elsőként 2011-ben tűnt fel egy tanulmányautón, akkor a kupéformájú limuzin a Mondeo előzetesét jelentette. Nem lehet véletlen, hogy ezt a nevet vette elő a Ford a középkategóriás újdonságához.

 

 

 

 

Az ötajtós crossover a legújabb divat szerint osztott fényszórókat és fénycsíkkal összekötött hátsó lámpákat kapott, a kilincseket a karosszériába süllyesztették. A belső tér legérdekesebb eleme az 1,1 méter széles képernyő, ami egy 12,3 colos műszeregységből és egy 27 colos, 4K felbontású, szélesvásznú érintőképernyőből áll.

 

 

 

 

A méretéről és technikájáról még semmit sem lehet tudni, a Ford illetékesei csak annyit árultak el, hogy az Evos kimondottan a kínai vevőknek készült. Persze ez nem jelenti azt, hogy módosított formában, más néven nem ez az autó venné át a Mondeo helyét. A Citroën már meglépte ezt, a C5 új generációja is egy crossover stílusú modell lett.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Crossover lett az új Citroen C5 X
A Citroën bemutatta a C5 új generációját, ami egy tágas és kényelmes crossover lett, és már az elejétől fogva kapható lesz plug-in hibrid változatban.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár