Előzetes képeken a Skoda Fabia új generációja
Hírek, 2021. április. 22.
AS

A bemutatójához közeledve a Škoda újabb képeket mutatott a Fabia következő generációjáról, amely nagyobb lesz az elődjénél, és a legmodernebb technikát is megkapja.

 

A Škoda hamarosan, egy hónapon belül bemutatja a Fabia negyedik generációját, amely immár a Seat Ibiza és a Volkswagen Polo padlólemezére épül, ezért azokhoz hasonlóan a gyártó legmodernebb motorjait és felszereléseit kapja meg.

 

 

Az új Fabia jóval nagyobb is lesz az elődjénél, a 4,11 méter hosszú, 1,78 méter széles és 1,46 méter magas újdonság 12 centivel hosszabb és öt centivel szélesebb a korábbi modellnél. A tengelytávja 9 centivel 2,56 méteresre növekszik, a csomagtartó mérete 330-ról 380 literre bővül.

 

 

Korábban csak álcázva láthattuk, de a most közzétett képekről kiderül, hogy az új Fabia dizájnja illeszkedik a Škoda jelenlegi arculatához. A fényszórók már alapáron LED-et használnak, és felárért teljesen LED-esek lehetnek, a kristálymintás hátsó lámpák pedig szélesebbek lesznek az elődénél.

 

 

Az újdonság már digitális műszeregységgel is rendelhető lesz, és a vezetési segédekből is többet kínál a 210 km/óráig működő adaptív tempomattal, a sávtartóval és az önállóan parkoló asszisztenssel. A Simply Clever megoldások közt találjuk a visszapillantó tükör melletti USB csatlakozót.

 

 

A kínálat az egyliteres, háromhengeres benzinmotor 65 és 80 lóerős változatával indul, az 1.0 TSI 95 és 110 lóerővel rendelhető, az utóbbihoz hatfokozatú a kézi váltó és opció a DSG. A csúcsmodell a 150 lóerős 1.5 TSI, dízel nem lesz, de nagyobb üzemanyagtank rendelhető.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Minden kiderült a Škoda Fabia negyedik generációjáról
A Škoda hamarosan bemutatja a Fabia negyedik generációját, ami nagyobb lesz az elődjénél, a legújabb motorokat és a legmodernebb felszereléseket is megkapja.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár