280 lóerős lett a Hyundai Kona N
Hírek, 2021. április. 27.
AS

A Hyundai bemutatta a Kona sportváltozatát, és az i30 N-ből érkező technika a kompakt méretű crossoverben sem okoz majd csalódást.

 

 

Nem olyan régen jelent meg a Hyundai Kona ráncfelvarrott változata, a kínálat akkor az N Line modellel bővült, amelyben az 1,6 literes, turbós benzinmotor teljesítményét 198 lóerőre növelték, a hétfokozatú duplakuplungos váltója mellé pedig összkerékhajtás is rendelhető. A Hyundai nem elégedett meg ennyivel, most bemutatta a Kona N változatát.

 

 

 

A Kona N ugyanazt a kétliteres, turbós benzinmotort kapta, mint az i30 N, annak Performance csomagos változatához hasonlóan 280 lóerőre és 392 Nm-re képes. A váltója mindenképpen nyolcfokozatú duplakuplungos, amit különféle üzemmódokkal lehet gyorsabb kapcsolásra és nagyobb teljesítményre hangolni.

 

 

 

A csúcsmodell ezzel 5,5 másodperc alatt gyorsul százra, négy tizeddel hamarabb, mint az i30 N, a végsebessége 244 km/óra. Az N Line-nal szemben a Kona N nem összkerékhajtású, de direktebb kormányzást, elektronikusan vezérelt önzáró differenciált, állítható lengéscsillapítókat és hangolható kipörgésgátlót is kapott.

 

 

 

A külső megjelenése még sportosabb lett, a hűtőmaszk fölött lévő három légbeömlőn kívül piros betéteket kapott, a 19 colos kerekek mögött piros a féknyereg, hátul a diffúzoros lökhárító két oldalára méretes kipufogóvégek kerültek, és az i30 N-ről lehet ismerős a versenyautók zárófényét idéző, háromszögalakú féklámpa.

 

 

 

Sportos kormánykerék, váltógomb és pedálok, valamint Alcantara kárpitozású, kagylósított ülések kerültek az utastérbe, ahol a középső érintőképernyőn bámulatosan részletes telemetria kérhető le, ezen kívül a digitális műszeregység és a head-up display is sok adatot szolgáltat. A Kona N a 300 lóerős Audi SQ2 és Volkswagen T-Roc R konkurense lesz a piacon.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult és sportos változatot kapott a Hyundai Kona
A bemutatása után három évvel átszabta a kisebbik crossoverét a Hyundai, és a Kona nemcsak friss külsőt és több extrát, de egy sportos változatot is kapott.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár