Jön a BMW 2-es Coupé új generációja
Hírek, 2021. május. 17.
AS

A BMW megmutatta az első képeket a 2-es Coupé új generációjáról, amely az elődjéhez hasonlóan hathengeres és hátsókerék-hajtású lesz.

 

 

 

 

Nem volt biztos, hogy lesz utódja a 2-es Coupénak, hiszen a kompakt kategóriában a BMW szinte teljesen átállt az elsőkerék-hajtásra, ezt használja az 1-es sorozat, valamint a 2-es sorozatból az Active Tourer, a Gran Tourer és a Gran Coupé is. A kétajtós Coupé eddig is kilógott a sorból, és az utódja is hátsókerék-hajtású lesz.

 

 

 

 

 

A BMW megmutatta az első képeket a 2-es Coupé álcázott prototípusáról, amely valószínűleg a 3-as és 4-es sorozat megrövidített padlólemezére épül. A kompakt méretű karosszéria kétajtós lesz, az álcázás alatt hagyományosan szélesnek tűnik a hűtőmaszk, de az i4-hez hasonlóan már süllyesztett kilincsek kerülnek az autóra.

 

 

 

 

Az újdonság egyik modellváltozata az M240i xDrive Coupé lesz, amely az M340i-ből ismerős háromliteres, turbós hathengeres motort kapja, 374 lóerős teljesítménnyel és 500 Nm nyomatékkal, a széria nyolcfokozatú automata sebességváltón keresztül ebben a változatban mind a négy kerék hajtott. A csúcsmodellt a Nordschleifén is tesztelték.

 

 

 

A karosszéria merevebb lesz az elődjénél, a súlyelosztás továbbra is az ideális 50:50 százalékhoz áll közel, és széria lesz az adaptív lengéscsillapítás. A BMW még nem erősítette meg, de ezek után valószínű, hogy utódot kaphat a 2-es Cabrio és az M2 is. Az új modell bemutatója sincs már messze, a gyártása ugyanis idén nyár végén kezdődik.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Elsőkerék-hajtású sportkompakt az új BMW 128ti
Az 1-es sorozatból elkészült a BMW első fronthajtású sportmodellje, és a klasszikus típusjelzésű 128ti olyan típusok riválisa lesz, mint az i30 N, a Focus ST és a Golf GTI.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár