Jön a BMW 2-es Coupé új generációja
Hírek, 2021. május. 17.
AS

A BMW megmutatta az első képeket a 2-es Coupé új generációjáról, amely az elődjéhez hasonlóan hathengeres és hátsókerék-hajtású lesz.

 

 

 

 

Nem volt biztos, hogy lesz utódja a 2-es Coupénak, hiszen a kompakt kategóriában a BMW szinte teljesen átállt az elsőkerék-hajtásra, ezt használja az 1-es sorozat, valamint a 2-es sorozatból az Active Tourer, a Gran Tourer és a Gran Coupé is. A kétajtós Coupé eddig is kilógott a sorból, és az utódja is hátsókerék-hajtású lesz.

 

 

 

 

 

A BMW megmutatta az első képeket a 2-es Coupé álcázott prototípusáról, amely valószínűleg a 3-as és 4-es sorozat megrövidített padlólemezére épül. A kompakt méretű karosszéria kétajtós lesz, az álcázás alatt hagyományosan szélesnek tűnik a hűtőmaszk, de az i4-hez hasonlóan már süllyesztett kilincsek kerülnek az autóra.

 

 

 

 

Az újdonság egyik modellváltozata az M240i xDrive Coupé lesz, amely az M340i-ből ismerős háromliteres, turbós hathengeres motort kapja, 374 lóerős teljesítménnyel és 500 Nm nyomatékkal, a széria nyolcfokozatú automata sebességváltón keresztül ebben a változatban mind a négy kerék hajtott. A csúcsmodellt a Nordschleifén is tesztelték.

 

 

 

A karosszéria merevebb lesz az elődjénél, a súlyelosztás továbbra is az ideális 50:50 százalékhoz áll közel, és széria lesz az adaptív lengéscsillapítás. A BMW még nem erősítette meg, de ezek után valószínű, hogy utódot kaphat a 2-es Cabrio és az M2 is. Az új modell bemutatója sincs már messze, a gyártása ugyanis idén nyár végén kezdődik.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Elsőkerék-hajtású sportkompakt az új BMW 128ti
Az 1-es sorozatból elkészült a BMW első fronthajtású sportmodellje, és a klasszikus típusjelzésű 128ti olyan típusok riválisa lesz, mint az i30 N, a Focus ST és a Golf GTI.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár