Az Opel bemutatta a Manta modernizált változatát
Hírek, 2021. május. 25.
AS

A klasszikus Manta ihlette az Opel új arculatát, és a német márka most ismét elővette a legendás sportkupét, hogy modern technikával dobja fel.

 

 

 

 

1970-ben mutatta be az Opel a Kadett és a Rekord közé szánt új modelljét, és az Ascona azonnal népszerűvé vált. A szedán és kombi karosszériával kínált típus egy sportkupét is kapott testvérnek, ez lett az ugyanabban az évben bemutatott Manta. Az 1975-ig gyártott első széria orráról mintázták az Opel új arculatát, a fényszórók közti fekete maszkot.

 

 

 

 

Az Opel most újra elővette és felújította a sportkupét, amit modern technikával láttak el. A Manta GSe Elektromod névre keresztelt modell karosszériáját is átdolgozták, a fekete panelre került fényszórók és a hátsó lámpák is LED-esek, az élénksárga színhez remekül illik a Mokkán is látott fekete motorháztető, amivel a régi idők versenyautóit idézik.

 

 

 

 

A 17 colos könnyűfém kerekeket a Ronal szállította, a Manta orrán lévő fekete panelre pedig az embléma helyett különféle üzeneteket lehet kiírni, ez talán a jövő Opeljein is így lesz. A belső térben a klasszikus műszereknek egy 12 és egy 10 colos kijelzőből álló panel adta át a helyét, ami a Mokkából származik, az üléseket egy Adam S-ből vették át.

 

 

 

 

 

A nevéhez illően a Manta GSe Elektromod teljesen elektromos hajtású, a 147 lóerős és 255 Nm nyomatékra képes villanymotor az eredeti recept szerint a hátsó kerekeket hajtja. Még a négyfokozatú kézi sebességváltót is megtartották, és a villanymotor nagy nyomatékának köszönhetően „automataként”, akár csak négyesben is lehet használni.

 

 

 

 

A retró stílusú elektromos Opel akkumulátora 31 kilowattórás, amivel 200 kilométer a hatótávja, a 9 kilowattos fedélzeti töltővel négy óra alatt tölthető fel a Manta. Nem lenne rossz ötlet egy hasonló klasszikus sportkupét újra gyártásba adni, de az Elektromod egyedi példány marad, a GSe jelölés azonban feltűnhet a jövő sportos-elektromos Opeljein.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Elektromos autóként jön az új Opel Mokka
Az Opel bemutatta a Mokka új generációját, aminek csak a neve egyezik meg az elődjével, de már teljesen új alapokra épül, ezért tisztán elektromos hajtású változata is lesz.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár