Az Opel bemutatta a Manta modernizált változatát
Hírek, 2021. május. 25.
AS

A klasszikus Manta ihlette az Opel új arculatát, és a német márka most ismét elővette a legendás sportkupét, hogy modern technikával dobja fel.

 

 

 

 

1970-ben mutatta be az Opel a Kadett és a Rekord közé szánt új modelljét, és az Ascona azonnal népszerűvé vált. A szedán és kombi karosszériával kínált típus egy sportkupét is kapott testvérnek, ez lett az ugyanabban az évben bemutatott Manta. Az 1975-ig gyártott első széria orráról mintázták az Opel új arculatát, a fényszórók közti fekete maszkot.

 

 

 

 

Az Opel most újra elővette és felújította a sportkupét, amit modern technikával láttak el. A Manta GSe Elektromod névre keresztelt modell karosszériáját is átdolgozták, a fekete panelre került fényszórók és a hátsó lámpák is LED-esek, az élénksárga színhez remekül illik a Mokkán is látott fekete motorháztető, amivel a régi idők versenyautóit idézik.

 

 

 

 

A 17 colos könnyűfém kerekeket a Ronal szállította, a Manta orrán lévő fekete panelre pedig az embléma helyett különféle üzeneteket lehet kiírni, ez talán a jövő Opeljein is így lesz. A belső térben a klasszikus műszereknek egy 12 és egy 10 colos kijelzőből álló panel adta át a helyét, ami a Mokkából származik, az üléseket egy Adam S-ből vették át.

 

 

 

 

 

A nevéhez illően a Manta GSe Elektromod teljesen elektromos hajtású, a 147 lóerős és 255 Nm nyomatékra képes villanymotor az eredeti recept szerint a hátsó kerekeket hajtja. Még a négyfokozatú kézi sebességváltót is megtartották, és a villanymotor nagy nyomatékának köszönhetően „automataként”, akár csak négyesben is lehet használni.

 

 

 

 

A retró stílusú elektromos Opel akkumulátora 31 kilowattórás, amivel 200 kilométer a hatótávja, a 9 kilowattos fedélzeti töltővel négy óra alatt tölthető fel a Manta. Nem lenne rossz ötlet egy hasonló klasszikus sportkupét újra gyártásba adni, de az Elektromod egyedi példány marad, a GSe jelölés azonban feltűnhet a jövő sportos-elektromos Opeljein.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Elektromos autóként jön az új Opel Mokka
Az Opel bemutatta a Mokka új generációját, aminek csak a neve egyezik meg az elődjével, de már teljesen új alapokra épül, ezért tisztán elektromos hajtású változata is lesz.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár