Bemutatkozott a BMW 4-es Gran Coupé
Hírek, 2021. június. 15.
AS

A BMW-nél teljes lett a 4-es sorozat, a kupé és a kabrió után megérkezett az ötajtós Gran Coupé, aminek elektromos változatát i4 néven már bemutatta a márka.

 

 

 

 

A kupé és a kabrió után bemutatkozott a BMW 4-es sorozatának harmadik karosszériaváltozata, az ötajtós Gran Coupé, amit elektromos hajtású változatban, i4-ként már egy kicsivel korábban láthattunk. Az újdonság minden irányban nagyobb lett az elődjénél, a 4,78 méteres hossza 14 centivel, a 2,86 méteres tengelytávja öt centivel nőtt.

 

 

 

 

A kupéhoz és a kabrióhoz hasonlóan a Gran Coupé is a nagyméretű hűtőmaszkot kapja, a süllyesztett kilincsek az i4-ről lehetnek ismerősek. A műszerfala nem az i4-ben látott dupla képernyős, hanem a kupéból ismerős hagyományos elrendezésű. A 470 literes csomagtartó 39 literrel nagyobb az elődénél, a hátsó támlák ledöntésével 1290 literesre bővíthető.

 

 

 

 

 

A kínálat a kétliteres, turbós négyhengeres motorokkal kezdődik, a 420i-ben 184 lóerős, a 430i-ben 245 lóerős a benzines, a 420d-ben 190 lóerőre képes a dízelmotor. A nyolcfokozatú automata sebességváltó mindegyik motorhoz széria, a dízelhez opció az xDrive összkerékhajtás, és széria a 48 voltos mild hibrid rendszer.

 

 

 

A Gran Coupéból most először M Performance változat is készült. Az M440i xDrive háromliteres, hathengeres motorja 374 lóerős, és a dízelhez hasonlóan a mild hibrid rendszert is megkapja a 11 lóerős elektromotorral. A csúcsmodell ezzel 4,7 másodperc alatt gyorsul százra és 250 km/óránál korlátozott a sebessége.

 

 

 

 

Úgy tudni, hogy az M4-ből nem lesz Gran Coupé, de a lépcsőshátú M3, a kétajtós M4 Coupé és az M4 Cabrio után hamarosan érkezhet az M3 Touring. AA 4-es sorozat elektromos tagjából, az i4-ből azonban lesz M-es változat: az M50 teljesítménye 540 lóerő, amivel 3,9 másodperc alatt gyorsul százra, és 510 kilométer a hatótávja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A BMW sportos elektromos autója az i4
A BMW megmutatta a következő elektromos autójának képeit: az új 4-es sorozat elektromos változata lesz az i4.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár