Bemutatkozott a BMW 4-es Gran Coupé
Hírek, 2021. június. 15.
AS

A BMW-nél teljes lett a 4-es sorozat, a kupé és a kabrió után megérkezett az ötajtós Gran Coupé, aminek elektromos változatát i4 néven már bemutatta a márka.

 

 

 

 

A kupé és a kabrió után bemutatkozott a BMW 4-es sorozatának harmadik karosszériaváltozata, az ötajtós Gran Coupé, amit elektromos hajtású változatban, i4-ként már egy kicsivel korábban láthattunk. Az újdonság minden irányban nagyobb lett az elődjénél, a 4,78 méteres hossza 14 centivel, a 2,86 méteres tengelytávja öt centivel nőtt.

 

 

 

 

A kupéhoz és a kabrióhoz hasonlóan a Gran Coupé is a nagyméretű hűtőmaszkot kapja, a süllyesztett kilincsek az i4-ről lehetnek ismerősek. A műszerfala nem az i4-ben látott dupla képernyős, hanem a kupéból ismerős hagyományos elrendezésű. A 470 literes csomagtartó 39 literrel nagyobb az elődénél, a hátsó támlák ledöntésével 1290 literesre bővíthető.

 

 

 

 

 

A kínálat a kétliteres, turbós négyhengeres motorokkal kezdődik, a 420i-ben 184 lóerős, a 430i-ben 245 lóerős a benzines, a 420d-ben 190 lóerőre képes a dízelmotor. A nyolcfokozatú automata sebességváltó mindegyik motorhoz széria, a dízelhez opció az xDrive összkerékhajtás, és széria a 48 voltos mild hibrid rendszer.

 

 

 

A Gran Coupéból most először M Performance változat is készült. Az M440i xDrive háromliteres, hathengeres motorja 374 lóerős, és a dízelhez hasonlóan a mild hibrid rendszert is megkapja a 11 lóerős elektromotorral. A csúcsmodell ezzel 4,7 másodperc alatt gyorsul százra és 250 km/óránál korlátozott a sebessége.

 

 

 

 

Úgy tudni, hogy az M4-ből nem lesz Gran Coupé, de a lépcsőshátú M3, a kétajtós M4 Coupé és az M4 Cabrio után hamarosan érkezhet az M3 Touring. AA 4-es sorozat elektromos tagjából, az i4-ből azonban lesz M-es változat: az M50 teljesítménye 540 lóerő, amivel 3,9 másodperc alatt gyorsul százra, és 510 kilométer a hatótávja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A BMW sportos elektromos autója az i4
A BMW megmutatta a következő elektromos autójának képeit: az új 4-es sorozat elektromos változata lesz az i4.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár