Bemutatkozott a BMW új 2-es Coupéja
Hírek, 2021. július. 8.
AS

A BMW bemutatta a 2-es Coupé új generációját, amely megtartotta a hosszmotoros, hátsókerék-hajtású felépítést, de az elődjénél különlegesebb formát kapott.

 

 

 

A BMW az utóbbi időben minden kompakt modelljét elsőkerék-hajtásúra váltotta: az ötajtós 1-es sorozatot, az egyterű 2-es Active Tourert és Gran Tourert, de még a 2-es Gran Coupét is. Csak a kétajtós kupénál tett kivételt, a most bemutatott 2-es Coupé ugyanis megtartotta a hosszmotoros, hátsókerék-hajtású felépítést.

 

 

 

 

A márkától újabban megszokott módon egy kicsit megosztó lett a 2-es Coupé dizájnja, amire nem a 4-es Coupéhoz kitalált nagy hűtőmaszk került, de az új lila színben elég feltűnő. A 4,54 méter hosszú kétajtós karosszéria 11 centivel hosszabb, hat centivel szélesebb és kettővel alacsonyabb az elődjénél, a tengelytávja öt centivel 2,74 méteresre nőtt.

 

 

 

 

A műszerfala a 4-esből lehet ismerős, felárért 12,3 colos műszeregységgel és a széria 8,8 colosnál nagyobb, 10,25 colos érintőképernyővel, az opciók közt Harman Kardon hifit és háromzónás klímaberendezést is találunk. A csomagtér mérete nem változott, továbbra is 390 literes, de a rakodópereme alacsonyabbra került.

 

 

 

 

A kínálat alapja a 220i Coupé, aminek kétliteres, négyhengeres benzinmotorja 184 lóerős, ezzel 7,5 másodperc alatt gyorsul százra, míg a 220d Coupé dízelmotorja 190 lóerős, ami 6,9 másodperces gyorsulásra elegendő. A nyolcfokozatú automata minden modellhez széria, jövőre jön a 230i Coupé a kétliteres motor 245 lóerős változatával.

 

 

 

 

A csúcsmodell egyelőre az M240i xDrive lesz, aminek a háromliteres, soros hathengeres motorja 374 lóerős, ehhez már széria az összkerékhajtás, amivel 4,3 másodperc alatt gyorsul százra, felárért adaptív lengéscsillapítás is kérhető hozzá. A kabrió nem biztos, hogy utódot kap, de nagyon valószínű, hogy M2 lesz az új generációból is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott a BMW 4-es Gran Coupé
A BMW-nél teljes lett a 4-es sorozat, a kupé és a kabrió után megérkezett az ötajtós Gran Coupé, aminek elektromos változatát i4 néven már bemutatta a márka.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár