Bemutatkozott a BMW új 2-es Coupéja
Hírek, 2021. július. 8.
AS

A BMW bemutatta a 2-es Coupé új generációját, amely megtartotta a hosszmotoros, hátsókerék-hajtású felépítést, de az elődjénél különlegesebb formát kapott.

 

 

 

A BMW az utóbbi időben minden kompakt modelljét elsőkerék-hajtásúra váltotta: az ötajtós 1-es sorozatot, az egyterű 2-es Active Tourert és Gran Tourert, de még a 2-es Gran Coupét is. Csak a kétajtós kupénál tett kivételt, a most bemutatott 2-es Coupé ugyanis megtartotta a hosszmotoros, hátsókerék-hajtású felépítést.

 

 

 

 

A márkától újabban megszokott módon egy kicsit megosztó lett a 2-es Coupé dizájnja, amire nem a 4-es Coupéhoz kitalált nagy hűtőmaszk került, de az új lila színben elég feltűnő. A 4,54 méter hosszú kétajtós karosszéria 11 centivel hosszabb, hat centivel szélesebb és kettővel alacsonyabb az elődjénél, a tengelytávja öt centivel 2,74 méteresre nőtt.

 

 

 

 

A műszerfala a 4-esből lehet ismerős, felárért 12,3 colos műszeregységgel és a széria 8,8 colosnál nagyobb, 10,25 colos érintőképernyővel, az opciók közt Harman Kardon hifit és háromzónás klímaberendezést is találunk. A csomagtér mérete nem változott, továbbra is 390 literes, de a rakodópereme alacsonyabbra került.

 

 

 

 

A kínálat alapja a 220i Coupé, aminek kétliteres, négyhengeres benzinmotorja 184 lóerős, ezzel 7,5 másodperc alatt gyorsul százra, míg a 220d Coupé dízelmotorja 190 lóerős, ami 6,9 másodperces gyorsulásra elegendő. A nyolcfokozatú automata minden modellhez széria, jövőre jön a 230i Coupé a kétliteres motor 245 lóerős változatával.

 

 

 

 

A csúcsmodell egyelőre az M240i xDrive lesz, aminek a háromliteres, soros hathengeres motorja 374 lóerős, ehhez már széria az összkerékhajtás, amivel 4,3 másodperc alatt gyorsul százra, felárért adaptív lengéscsillapítás is kérhető hozzá. A kabrió nem biztos, hogy utódot kap, de nagyon valószínű, hogy M2 lesz az új generációból is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott a BMW 4-es Gran Coupé
A BMW-nél teljes lett a 4-es sorozat, a kupé és a kabrió után megérkezett az ötajtós Gran Coupé, aminek elektromos változatát i4 néven már bemutatta a márka.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár