Taigo néven itt a Volkswagen kupéformájú crossovere
Hírek, 2021. augusztus. 13.
AS

A Volkswagen tovább bővítette a kompakt méretű szabadidő-autóinak kínálatát, a T-Cross és a T-Roc mellé bemutatta a fiatalosabb stílusú, kupéformájú Taigót, ami az év végére nálunk is kapható lesz.

 

 

 

A T-Cross és a T-Roc elég közel állt egymáshoz a Volkswagen választékában, de a német márka talált még helyet egy újabb szabadidő-autónak. Az új Taigo a dél-amerikai piacra szánt Nivus európai változata, és a T-Cross technikájára épül, de a formája kevésbé kombis, a kupéformájú tetővonalával igazi crossover lett.

 

 

 

 

4,27 méteres hosszával a Taigo 16 centiméterrel hosszabb, mint a T-Cross, és három centivel hosszabb még a T-Rocnál is. A 2,57 méteres tengelytávja csaknem akkora, mint a T-Crossnak, míg a 438 literes csomagtér mérete éppen félúton van a T-Cross alapból 385 literes, de a hátsó üléseket elcsúsztatva 455 literes értéke közt.

 

 

 

 

A Taigo teljesen új dizájnt kapott még a T-Crosshoz képest is, például a különleges hátsó lámpákat széles fénycsíkkal kötötték össze, és a legújabb Volkswagenekhez hasonlóan a hűtőmaszkra is kerülhet fénycsík az embléma két oldalára. Az alapmodell mellett a sportosabb dizájnú R-Line kivitel is választható lesz.

 

 

 

 

A motorok választéka a T-Cross mintájára a háromhengeres 1.0 TSI-vel indul, 95 vagy 110 lóerővel, a csúcsmodell egyelőre a T-Rocból ismerős négyhengeres 1.5 TSI lesz 150 lóerővel. A váltó öt- vagy hatfokozatú kézi, és felárért hétfokozatú duplakuplungos is lehet. A Taigo egyik változata sem mild hibrid, és dízelt sem kínál hozzá a Volkswagen.

 

 

 

 

A belső tér a nemrég megújult Polo stílusában készült, széria a 8 colos műszeregység és a 6,5 colos érintőképernyő, a jobban felszerelt modellek 10,25 colos műszeregységet és 8 colos érintőkijelzőt kapnak. Az újabb Volkswagenekhez hasonlóan érintőgombos lett az automata klíma, míg a sávtartó és távolságtartó rendszerekkel 2-es szintű önvezetés is elérhető.

 

 

 

 

A Volkswagen kupéformájú crossovere a márka spanyolországi, pamplonai gyárában készül, és az idei év végére, a jövő év elejére már az itthoni kereskedésekben is kapható lesz.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult a Volkswagen Polo
A Volkswagen bemutatta a Polo ráncfelvarrott változatát, ami a megújult külső mellé modernebb extrákat kapott.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár