Az új Jogger a Dacia hétüléses családi autója
Hírek, 2021. szeptember. 3.
AS

A Logan MCV és a Lodgy közös utódja a Dacia legújabb hétüléses autója, a szabadidős stílusú Jogger, amiből később hibrid hajtású változat is lesz.

 

 

 

 

A Sandero és a Logan modellváltásakor kiderült, hogy a harmadik generációból nem lesz hagyományos értelemben vett kombi, és a hétüléses Lodgy sem kap közvetlen utódot. A két modellt egy közös utóddal váltja le a Dacia, aminek a neve Jogger, és a szabadidős stílusú karosszériája rendkívül tágas és praktikus utasteret rejt.

 

 

 

 

A 4,55 méter hosszú, 1,78 méter széles és 1,63 méter magas Jogger öt centivel hosszabb, hárommal szélesebb és öttel alacsonyabb, mint a Lodgy, ezért arányosabb, kombisabb lett a formája. A műszaki alapokat a Sandero adja, amihez képest nemcsak 45 centivel hosszabb, hanem a tengelytávját is jócskán, 29 centivel megnyújtották.

 

 

 

 

2,9 méteres tengelytávjával a Jogger rendkívül tágas tud lenni, még a harmadik üléssorban is elférnek felnőttek. Három üléssor mögött 160 literes csomagtér marad, a harmadik sor összehajtásával 565 literes, az ötüléses változatban 708 literes a raktér. Az összes hátsó ülést kiszerelve 1819 literes teret lehet kihasználni.

 

 

 

 

A Jogger dizájnja a Sandero Stepway stílusában készült, de a hétüléses modellnek nincs külön Stepway változata, szériaként kapja meg a szabadidős külsőt és a 20 centiméteres hasmagasságot, valamint megtaláljuk rajta az ötletesen keresztbe fordítható tetősíneket. Érdekesség, hogy a hátsó oldalablakok magasabbak az elsőknél.

 

 

 

 

A műszerfal az új Sanderóból lehet ismerős, ahhoz hasonlóan az alapmodellben nincs középső képernyő, helyette a műszerfalra rögzített okostelefonunkat használhatjuk. Opció a 8 colos érintőkijelző is, ahogyan az automata klíma, a fűthető első ülések, a kulcsnélküli kártyás nyitás, az elektromos kézifék, a tolatókamera és a holttérfigyelő is.

 

 

 

A Jogger alapmotorja a Sanderóból ismerős turbós háromhengeres 1.0 TCe, ami itt 110 lóerőre és 200 Nm nyomatékra képes, és kérhető benzin-gázüzemű változatban is 100 lóerővel. Az utóbbinak az 50 literes benzintankkal és a 40 literes LPG tartállyal együtt 1000 kilométer a hatótávja, és mivel a gáztartály a pótkerék helyére került, nem csökkenti a csomagtér méretét.

 

 

 

2023-ban érkezik a Jogger hibrid változata, ami az első hibrid lesz a Dacia kínálatában, és a legolcsóbb hétüléses hibridnek számít majd a piacon. A Renault-modellekből ismerős technika 1,6 literes benzines szívómotorból és két elektromotorból áll, amivel városban akár 80 százalékban tisztán elektromosan haladhat az autó.

 

 

 

 

Az első példányok 2022 elején érkeznek a kereskedésekbe, és várhatóan a kifutó Lodgy után a Jogger is a piac legolcsóbb hétüléses családi autója lesz. A Dacia következő újdonsága a Duster hétüléses nagytestvére, a Bigster szériagyártású változata lesz, ami elsőként kapja majd meg a márka új emblémáját.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Duster nagyobb testvére lesz a Dacia Bigster
A Dacia a Dusternél is nagyobb modellen dolgozik, az újdonság előzetesét és a márka új stílusát a Bigster Concept mutatja meg.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár