Bemutatkozott az új BMW 2-es Active Tourer
Hírek, 2021. október. 6.
AS

A BMW bemutatta a 2-es Active Tourer második generációját, karakteresebb külsővel, modernebb berendezéssel és még erősebb plug-in hibrid hajtással.

 

 

2014-ben jelent meg a 2-es Active Tourer első generációja, ami elsőkerék-hajtásával akkor még szokatlannak számított. A BMW azonban kitart az egyterű kategóriája mellett, ezért bemutatta a modell teljesen új generációját, ami minden téren jobb lett az elődjénél. A szűkebbre szabott fényszórókkal és a nagyobb hűtőmaszkkal látványosabb is.

 

 

 

 

4,39 méteres hossza két centivel nőtt, a 2,67 méteres tengelytávja nem változott, de a 2,5 centivel növelt szélesség és nyomtáv jobb kiállásúvá teszik. A Luxury Line és M Sport változatban is választható 2-es Active Tourer süllyesztett kilincseket kapott, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a karosszéria légellenállási együtthatója 0,26-ra csökkent.

 

 

 

 

A berendezés az elektromos iX stílusában készült, ahhoz hasonlóan egy ívelt panel került a kormánykerék mögé, ami egy 10,25 colos műszeregységből és egy 10,7 colos érintőképernyőből áll, rajta a BMW legújabb infotainment rendszerével. A kapcsolók számát csökkentették, és az ülések közt lévő konzol is az iX-ből lehet ismerős.

 

 

 

 

A csomagtartó az elődéhez hasonlóan 470 literes, és a három részre osztott támlák előredöntésével 1455 literesre növelhető. Az Active Tourer megtartotta a praktikus részleteket, például a hátsó üléseket 13 centiméteres sínen lehet tologatni, a támlákat függőlegesre állítva 90 literrel növelhető a tér. Széria az elektromos mozgatású csomagtérajtó.

 

 

 

 

A felszereltség alapáron is jobb lett, például széria a kétzónás automata klíma, az esőérzékelős ablaktörlő, az automata fényszórókapcsoló és a tolatókamerás parkolóasszisztens is. Az opciók között sportfutóművet, aktív tempomatot, head-up displayt, hangulatvilágítást, panorámatetőt és Harman Kardon hifit találunk.

 

 

 

 

Újdonság a 48 voltos mild hibrid, aminek az akkumulátorát a csomagtér padlója alatt helyezték el, ezért a mérete 415 literre csökken, míg a plug-in hibrid modelleknél 406 literes teret lehet kihasználni. A 2-es Active Tourer már nem készül kézi váltóval, minden kivitelhez széria a hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó.

 

 

 

 

Az alapmodell a 218i, aminek 1,5 literes, turbós háromhengeres benzinmotorja 136 lóerőre és 230 Nm-re képes, ezzel 9 másodperc alatt gyorsul százra. A 220i-ben ugyanez a benzinmotor 156 lóerős, és a mild hibrid rendszer 19 lóerős, 55 Nm-es elektromotorjával együtt a kombinált teljesítménye 170 lóerő, a maximum nyomatéka 280 Nm.

 

 

 

 

A 223i-ben már nem háromhengeres, hanem kétliteres, négyhengeres a motor, önmagában 204 lóerőre és 320 Nm-re képes, a mild hibrid elektromotorjával 218 lóerő a teljesítménye és 360 Nm a nyomatéka. Az Active Tourer ebben a változatban 7 másodperc alatt éri el a százas tempót, és 6,0-6,6 liter az átlagfogyasztása száz kilométeren.

 

 

 

 

A kínálatban dízelmotort is találunk, a 218d-ben a kétliteres, négyhengeres turbódízel 150 lóerős, a nyomatéka 360 Nm. Jövő nyáron érkezik a plug-in hibrid, amiből immár kétféle közül lehet választani. Az előző Active Tourer mintájára az 1,5 literes benzinmotor az első, az elektromotor a hátsó kerekeket hajtja, ezzel összkerékhajtásos az autó.

 

 

 

 

A 225e-ben 136 lóerős a benzines és 109 lóerős az elektromotor, a kombinált teljesítmény 245 lóerő, míg az új 230e-ben 150 lóerős a benzines és 177 lóerős az elektromos motor, a rendszer 326 lóerőre képes. A padlóba épített akkumulátor nettó 14,9 kilowattórás, és 3,7 helyett 7,4 kilowattal tölthető, ezzel 2,5 órára csökken a feltöltéshez szükséges idő, az elektromos hatótávolság 80 kilométer.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott a BMW új 2-es Coupéja
A BMW bemutatta a 2-es Coupé új generációját, amely megtartotta a hosszmotoros, hátsókerék-hajtású felépítést, de az elődjénél különlegesebb formát kapott.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár