Európában is kapható lesz a Toyota Corolla Cross
Hírek, 2021. december. 4.
AS

A Toyota bemutatta a Corolla Cross európai piacra szánt változatát, ami modernebb berendezést és a japán márka legújabb hibrid rendszerét kapta.

 

 

 

 

A Toyota több mint egy éve mutatta be a Corolla Crosst, amit időközben Japánban, az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és Dél-Afrikában is piacra dobtak, de nem lehetett tudni, hogy forgalomba kerül-e Európában is. A japán márka most bejelentette, hogy jövőre érkezik az európai kereskedésekbe a Corolla Cross, és megmutatta a nekünk szánt változatot.

 

 

 

 

A 4,46 méter hosszú, 1,83 méter széles és 1,62 méter magas Corolla Cross a méretével éppen a C-HR és a RAV4 közé illik a kínálatban. A hossza tíz centivel rövidebb a C-HR-nél, de a 2,64 méteres tengelytávja egyforma. Az újdonság ugyanarra a padlólemezre épül, mint a C-HR és a Corolla, de a technikája azokhoz képest is újat mutat.

 

 

 

 

A kétliteres hibrid rendszer teljesítményét 184-ről 197 lóerőre növelték, amivel a Corolla Cross 8,1 másodperc alatt gyorsul nulláról százra. A benzinmotor 171 lóerős, az első kerekeket 113 lóerőre és 206 Nm nyomatékra képes elektromotor hajtja, és az i-AWD összkerékhajtású változatnál a hátsó kerekekhez is került egy 41 lóerős elektromotor.

 

 

 

 

A műszerfal a Corollából lehet ismerős, de újdonság a 12,3 colos, teljesen digitális műszeregység, és a 10,5 colos érintőképernyő, amin a Toyota legújabb infotainment rendszere fut. A vezeték nélküli okostelefon-tükrözésre is képes rendszerre online érkeznek a frissítések, és a navigációs rendszer friss adatait is az internetről kapja.

 

 

 

 

A Safety Sense biztonsági rendszereket is továbbfejlesztette a Toyota, a kínálatot a véletlen gyorsítást megakadályozó rendszerrel és a szembejövő forgalmat érzékelő asszisztenssel bővítette ki. Az új Corolla Cross a jövő év közepétől rendelhető Magyarországon is, az első példányok ősszel érkeznek meg a kereskedésekbe.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Városi crossover lett az új Toyota Aygo X
A Toyota bemutatta az Aygo új generációját, amely nemcsak crossover stílusú külsőt kapott, de jelentősen nőttek a méretei, és a felszereltsége is szintet lépett.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár