XM néven jön a BMW legizmosabb szabadidő-autója
Hírek, 2021. december. 29.
AS

A BMW megmutatta a legújabb szabadidő-autójának előzetesét: a plug-in hibrid XM a kínálat csúcsára érkezik.

 

 

 

 

Minden eddiginél nagyobb hűtőmaszkot kapott a BMW legújabb tanulmányautója, amit XM névre kereszteltek, és erre állítólag a Citroën is az áldását adta. Az újdonság a müncheni márka legizmosabb szabadidő-autója lesz, a BMW M első önálló modellje a több mint negyven éve bemutatott M1 óta, ezért kapta az XM nevet.

 

 

 

 

A méreteiről és a műszaki tartalmáról még nem sokat árult el a BMW, de azt igen, hogy az új XM plug-in hibrid hajtáslánccal készül, a legerősebbel, amit a német gyártó valaha készített. A teljesítménye 750 lóerő, a maximum nyomatéka 1000 Nm, és egy feltöltéssel 80 kilométert is képes lesz megtenni tisztán elektromosan.

 

 

 

 

A dizájnja megosztó, de másként, mint a teljesen elektromos hajtású iX-en. A hűtőmaszkot megvilágították, a 23 colos kerekek a legnagyobbak, amit valaha BMW-re szereltek, a fényszórókat és a hátsó lámpákat pedig minden eddiginél szűkebbre szabták. A hajlított kijelzőjéhez hasonlót az i4-ben és az iX-ben láttunk legutóbb.

 

 

 

 

A hátsó szélvédőjébe gravírozott két emblémájával az M1-et idéző XM-re nem kell sokat várnunk, 2022-ben mutatkozik be a végleges változat, ami jövőre sorozatgyártásba is kerül a BMW spartanburgi üzemében, ahol X3-tól X7-ig a márka többi SUV-je is készül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az új BMW 2-es Active Tourer
A BMW bemutatta a 2-es Active Tourer második generációját, karakteresebb külsővel, modernebb berendezéssel és még erősebb plug-in hibrid hajtással.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár