Megújult a Kia Ceed és ProCeed
Hírek, 2022. január. 3.
AS

A Kiánál már kapható a Ceed és a ProCeed megújult változata, ami frissebb külsővel, gazdagabb felszereltséggel és 48 voltos mild hibrid rendszerrel érkezik.

 

 

 

Már a Kia új emblémáját kapta a Ceed és a ProCeed ráncfelvarrott változata, ami a 2018-ban megjelent generáció átfésült változata. Az első képek alapján még feltűnőbb külsőt és új színeket kapott a koreai márka kompakt autója, a sportos GT-Line esetén izgalmas mintájú hűtőmaszkkal és nagy légbeömlős lökhárítóval.

 

 

 

Az új fényszórók szériában teljesen LED-esek, a GT-Line felszereltség esetén a hátsó lámpák is különleges, méhsejtmintás világítást kapnak. Az ötajtós és kombi Ceed, valamint a kupéformájú sportkombi ProCeed mellett egyelőre kimaradt a megújulásból az XCeed, a 2019-ben megjelent crossover ráncfelvarrását későbbre tartogathatja a Kia.

 

 

 

 

A 12,3 colos kijelzővel helyettesített műszeregység és a nagyobb, 10,25 colos érintőképernyő már korábban megjelent, és továbbra is elérhető a Ceed kínálatában. A számlapokat négyféle minta közül választhatjuk ki, az infotainment pedig egy okostelefon-alkalmazáshoz kapcsolódik, amivel a távolból is vezérelhetünk egyes funkciókat.

 

 

 

 

A vezetéstámogató asszisztenseket is fejlesztette a Kia: a ráfutásgátló rendszer a gyalogosokat és kerékpárosokat is felismeri, a sávközépen tartó rendszer az adaptív tempomattól függetlenül, a kézi váltós modelleken is működik, a tolatókamera menet közben is bekapcsolható, a keresztforgalmat kitolatáskor érzékelő rendszer pedig immár fékezéssel kerüli el az ütközést.

 

 

 

 

A megújult motorválasztékban az 1 literes, 100 és 120 lóerős háromhengeres és az 1,5 literes, 160 lóerős négyhengeres benzinmotor is párosítható 48 voltos mild hibrid rendszerrel, kézi váltó esetén automatikusan szétkapcsoló kuplunggal. Az 1,6 literes, 136 lóerős dízel mindenképpen mild hibrid, és a GT is megtartotta a 204 lóerős 1,6 literes benzinmotorját.

 

 

 

 

A plug-in hibrid kombi is része maradt a kínálatnak, ebben 1,6 literes benzinmotor és elektromotor párosa adja le a 141 lóerős teljesítményt, a 8,9 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 57 kilométert képes megtenni tisztán elektromosan. A megújult Ceed a szlovákiai, zsolnai üzemben készül, és már a kereskedésekben van.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megjelent az új Kia Sportage
A Kia megmutatta az első képeket a Sportage ötödik generációjáról, ami az elődjénél látványosabb külsőt és modernebb belsőt kapott.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár