Megújult a Citroen C5 Aircross
Hírek, 2022. január. 13.
AS

A Citroën bemutatta a C5 Aircross megújult változatát, ami megkapta a francia márka új arcát, de a technikája ezúttal nem változott.

 

 

 

 

2017-ben jelent meg a Citroën nagyobbik szabadidő-autója, a C5 Aircross, ami egyúttal a kifutó C5 helyére is lépett. A francia márka időközben bemutatta a C5 igazi utódját, a középkategóriás crossover C5 X-et, és ezzel egyszerre a C5 Aircross is alaposan megújult, de a műszaki tartalom ezúttal nem változott.

 

 

 

 

A kisebb C3 Aircross után a C5 Aircross is megkapta a Citroën legújabb arculatát. A fényszóró és a hűtőmaszk már nincs kettéosztva, hangsúlyosabb lett az embléma, és a maszk vonalát követik a nappali menetfények. A hátsó lámpák is új formában világítanak, ezen kívül a 18 colos kerekek és a sötétkék fényezés is újdonság.

 

 

 

 

A belső térben is naprakész lett a C5 Aircross. A műszereket továbbra is 12,3 colos kijelző vetíti, de a középső érintőképernyőt 8-ról 10 colosra cserélték, és magasabbra tették a műszerfalon. A képernyő alatt megmaradtak a gyorsgombok, míg az automata váltókart a C4-ben látott apró billenőkapcsoló helyettesíti.

 

 

 

 

A 4,5 méter hosszú, 23 centiméteres hasmagasságú C5 Aircross berendezése egyébként nem változott, a csomagtartója 580 literes, amit a három részre osztott hátsó ülések variálásával 720 literesre, a támlák ledöntésével 1630 literesre lehet bővíteni. A hibrid változat esetén 460 és 600 literes értékekkel számolhatunk.

 

 

 

 

A műszaki tartalom ezúttal nem változik, a kínálat alapját várhatóan az 1,2 literes benzines és 1,5 literes dízel adja, mindkettő 130 lóerős, és a csúcson ott a plug-in hibrid az 1,6 literes, 180 lóerős benzinmotorral és 110 lóerős elektromotorral, ami 225 lóerőre képes, a 13,2 kilowattórás akkumulátoráról pedig 55 kilométert tehet meg tisztán elektromosan.

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Crossover lett az új Citroen C5 X
A Citroën bemutatta a C5 új generációját, ami egy tágas és kényelmes crossover lett, és már az elejétől fogva kapható lesz plug-in hibrid változatban.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár