Nagyobb és érdekesebb lett az új Kia Niro
Hírek, 2022. január. 19.
AS

A Kia az első képek után néhány részletet is elárult a Niro második generációjáról, amit az elődjéből ismert hibrid hajtással vezetnek be, de plug-in hibrid és tisztán elektromos változata is lesz.

 

 

2016-ban jelent meg a Kia kompakt crossovere, és a Niro érdekessége volt, hogy csakis hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos változatban lehetett választani. Az eltalált méretével és bevált technikájával a Niro elég sikeres lett ahhoz, hogy a Kia elkészüljön a folyatással, és a második generáció ott folytatja, ahol az elődje abbahagyta.

 

 

 

Az utóbbi időben egyre merészebb dizájnhoz szoktatott minket a Kia, és az új Niro is feltűnőbb lesz az elődjénél. A különleges formájú fényszórók és hátsó lámpák karakteres külsőt adnak neki, amit a kétszínű változat tesz még érdekesebbé. A belső térben az EV6 és a Sportage mintájára készült műszerfalat találunk két 10,25 colos képernyővel.

 

 

Az új Niro minden irányban nagyobb lett az elődjénél, a hossza 7 centivel 4,42 méteresre nőtt, a tengelytávja két centivel 2,72 méterre bővült, a karosszéria két centivel szélesebb és eggyel magasabb is az elődjénél. A növekedés az utastéren kívül a csomagtartóra is jó hatással volt, a mérete a hibrid modell esetén 437-ről 451 literesre bővült.

 

 

 

A Kia továbbra is háromféle hajtáslánccal kínálja majd a Nirót, és ezek közül elsőként a hibridről árult el részleteket. Az elődjéből ismert rendszer az 1,6 literes, 105 lóerőre és 144 Nm-re képes benzinmotorból, a 44 lóerős elektromotorból és a hatfokozatú duplakuplungos váltóból áll, a kombinált teljesítménye továbbra is 141 lóerő.

 

 

A Niro később plug-in hibrid és tisztán elektromos változatban is érkezik, a felszereltsége pedig a 2-es szintű önvezetésre képes asszisztenseken kívül újabb elemekkel bővül, mint a távirányítós parkolás, a 10 colos képet vetítő head-up display és a kiterjedt hangulatvilágítás. A Kia újdonsága az év közepén érkezhet a kereskedésekbe.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megjelent az új Kia Sportage
A Kia megmutatta az első képeket a Sportage ötödik generációjáról, ami az elődjénél látványosabb külsőt és modernebb belsőt kapott.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár