ID.5 néven jön a Volkswagen ID.4 kupéformájú változata
Hírek, 2022. január. 30.
AS

A Volkswagen következő elektromos autója az ID.4 kupéformájú testvére, az ID.5, ami GTX-ként sportváltozatban is érkezik.

 

 

 

A legújabb divat szerint az ID.4 néven bemutatott elektromos autójából is elkészítette a kupéformájú változatot a Volkswagen. Az ID.5 dizájnja ezért ismerős lehet, de a befejezése teljesen egyedi lett, míg a lejtős tetővonallal és a hátsó szélvédőnél lévő légterelővel a légellenállási együtthatója 0,28-ról 0,26-ra csökkent.

 

 

 

 

Az ID.5 nem kevésbé praktikus a kupéformájú karosszériával. A 4,6 méter hosszú elektromos autó tengelytávja 2,77 méter, és az utastere hasonlóan tágas, mint az ID.4-nek, a hátsó fejtér például csak alig, 12 milliméterrel csökkent. A csomagtartója pedig nagyobb is lett 6 literrel, mint az ID.4-é, alapesetben 549 literes.

 

 

 

 

Az ID.4-hez kínált változatok közül csak a legnagyobb, 77 kilowattórás akkumulátorral lesz elérhető az ID.5. A Pro változat hátsó kerekeit 174 lóerős elektromotor hajtja, a Pro Performance alig erősebb, 204 lóerős, és még mindig hátsókerék-hajtású. A két modell ezzel 10,4 és 8,4 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebesség 160 km/óránál korlátozott.

 

 

 

 

Az ID.5 csúcsmodellje a GTX lesz, az elektromos autók GTI-je. A két motorral az összkerékhajtásos crossover 299 lóerős teljesítményre képes, amivel 6,3 másodpercre csökken a százra gyorsulás ideje, a végsebesség limitjét pedig 180 km/órára tolták ki. Az ID.5-tel még vontatni is lehet, a hátsókerék-hajtásúval 1200, a GTX-szel 1400 kilogrammot.

 

 

 

 

A hátsókerék-hajtású változatoknak 520 kilométer lesz a hatótávja, és még a GTX-szel is 480 kilométert lehet megtenni két feltöltés közt. A töltés alapesetben 11 kilowattal, a villámtöltőnél 135 kilowattal is lehetséges, amivel 29 percbe telik a 80 százalékos töltöttség elérése. Az ID.5 gyártása Zwickauban kezdődik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Taigo néven itt a Volkswagen kupéformájú crossovere
A Volkswagen tovább bővítette a kompakt méretű szabadidő-autóinak kínálatát, a T-Cross és a T-Roc mellé bemutatta a fiatalosabb stílusú, kupéformájú Taigót, ami az év végére nálunk is kapható lesz.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár