Kupéváltozatban is bemutatkozott a Skoda Enyaq iV
Hírek, 2022. január. 31.
AS

A Škoda a legújabb divatnak megfelelően kupéformával is elkészítette az elektromos autóját, az Enyaq Coupé iV-ből pedig RS változat is lesz.

 

 

 

 

A Škoda még 2020-ban mutatta be az első eleve elektromosnak tervezett autóját, és az Enyaq iV-nek máris itt az újabb karosszériaváltozata. A 4,65 méter hosszú kupéformájú szabadidő-autó a megvilágított hűtőmaszkja és a lejtősebb tetővonala mellé szériafelszerelésként kapja a panoráma napfénytetőt, ami a hátsó szélvédőben folytatódik.

 

 

 

 

 

A belső tér szinte teljesen megegyezik az Enyaq iV-ével, a 13 colos érintőképernyő szériaként jár, a háromzónás klímaberendezés opció. A hosszú tengelytávjának köszönhetően hátul is tágas a lábtér, és a lejtős tetővonal miatt a fejtér ugyan kisebb lett, de még mindig akkora, mint az Octavia Combiban. A nagy ötödik ajtó mögött 570 literes a csomagtér.

 

 

 

 

 

Négyféle hajtáslánccal lesz kapható az Enyaq Coupé iV. Az alapmodell a 60-as, aminek a 180 lóerős elektromotorja a hátsó kerekeket hajtja, az akkumulátora nettó 58 kilowattórás. A 80-as már 204 lóerőre képes, és nettó 77 kilowattórás akkut kap, míg a 80x-ben az első kerekeknél lévő elektromotorral együtt 266 lóerő a kombinált teljesítmény.

 

 

 

 

A kupéformájú karosszériával áramvonalasabb lett az Enyaq iV, a kategóriában kiválónak mondható 0,234 a Cw-értéke, ennek köszönheti a nagyobb hatótávját: a 80-as változat 545 kilométert is képes megtenni egy feltöltéssel. A töltése alapból 11 kilowattal, maximum 135 kilowattal lehetséges, amivel 29 perc alatt 10-ről 80 százalékra tölthető fel.

 

 

 

 

A csúcsmodell az Enyaq Coupé iV RS, ahol a két elektromotor kombinált teljesítménye 299 lóerő, a maximum nyomaték 460 Nm, ezzel a Škoda elektromos crossovere 6,5 másodperc alatt gyorsul százra. A végsebesség korlátozását 160-ról 180 km/órára növelték, a vontatási kapacitása pedig az összkerékhajtással 1400 kilogrammra nőtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult a Skoda Karoq
A Kodiaq után a Škoda középső szabadidő-autója is megújult, a Karoq a nagyobb testvéréhez hasonló külsőt és modernebb belsőt kapott.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár