Monte Carlo változatban is megjelent az új Skoda Fabia
Hírek, 2022. február. 15.
AS

A Škoda nem sokkal a negyedik generációs Fabia bevezetése után bemutatta a kisautó sportos stílusú változatát, amelyet immár hagyományosan Monte Carlo névre kereszteltek.

 

 

 

 

A Monte Carlo elnevezés elsőként 1936-ban tűnt fel a Skodánál, a legendás autóversenyen elért eredmény emlékére nevezték el a Popular roadster különkiadását. A nevet 2011-ben vette elő ismét a Škoda, amikor a Fabia sportos stílusú változatát nevezte Monte Carlónak, és a hagyomány folytatásaként most itt a legújabb széria különkiadása.

 

 

 

 

2021-ben jelent meg a negyedik generációs Fabia, amelynek Monte Carlo változata a jól ismert recept szerint fekete kiegészítőket kapott. Fekete a hűtőmaszkja, a visszapillantó tükörháza, a fényszóró betétje és a hátsó lökhárító diffúzorja, de fekete lehet a tető is. A Monte Carlo kiadás 16, 17 és 18 colos könnyűfém kerekekkel rendelhető.

 

 

 

 

A sportos hangulat az utastérben folytatódik, ahol piros betéttel díszítették a műszerfalat és piros cérnával varrták a kárpitokat. A Fabia Monte Carlo háromküllős sportkormányt, integrált fejtámaszos sportüléseket és rozsdamentes acél pedálokat is kapott. Különlegesek a szénszálas mintájú betétek, és a hangulatfény is vörösben pompázik.

 

 

 

 

A felszereltsége a nagyobb kategóriákat idézi, ugyanis elérhető hozzá teljesen LED-es fényszóró, fűthető szélvédő és kormánykerék, kilenc légzsák, adaptív tempomat és sávtartó rendszer valamint a 10,25 colos képernyővel vetített műszeregység, amit a Monte Carlo változatban sportosabb stílusúra rajzoltak. A középkonzolra akár 9,2 colos érintőképernyő kerülhet.

 

 

 

 

A motorválaszték a 80 lóerős 1.0 MPI-vel és a 95 lóerős 1.0 TSI-vel indul, ötfokozatú kézi váltóval, míg a 110 lóerős 1.0 TSI-hez a hatfokozatú kézi helyett hétsebességes DSG rendelhető. A Monte Carlo stílusához a 150 lóerős 1.5 TSI illik a leginkább, amihez széria a hétfokozatú DSG, ez a modell 8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, és 225 km/óra a végsebessége.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az új Skoda Fabia
A Škoda bemutatta a Fabia negyedik generációját, ami nagyobb és tágasabb az elődjénél, a biztonsági és kényelmi felszerelése is gazdagabb lett, és tele van ötletes részletekkel.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár