Monte Carlo változatban is megjelent az új Skoda Fabia
Hírek, 2022. február. 15.
AS

A Škoda nem sokkal a negyedik generációs Fabia bevezetése után bemutatta a kisautó sportos stílusú változatát, amelyet immár hagyományosan Monte Carlo névre kereszteltek.

 

 

 

 

A Monte Carlo elnevezés elsőként 1936-ban tűnt fel a Skodánál, a legendás autóversenyen elért eredmény emlékére nevezték el a Popular roadster különkiadását. A nevet 2011-ben vette elő ismét a Škoda, amikor a Fabia sportos stílusú változatát nevezte Monte Carlónak, és a hagyomány folytatásaként most itt a legújabb széria különkiadása.

 

 

 

 

2021-ben jelent meg a negyedik generációs Fabia, amelynek Monte Carlo változata a jól ismert recept szerint fekete kiegészítőket kapott. Fekete a hűtőmaszkja, a visszapillantó tükörháza, a fényszóró betétje és a hátsó lökhárító diffúzorja, de fekete lehet a tető is. A Monte Carlo kiadás 16, 17 és 18 colos könnyűfém kerekekkel rendelhető.

 

 

 

 

A sportos hangulat az utastérben folytatódik, ahol piros betéttel díszítették a műszerfalat és piros cérnával varrták a kárpitokat. A Fabia Monte Carlo háromküllős sportkormányt, integrált fejtámaszos sportüléseket és rozsdamentes acél pedálokat is kapott. Különlegesek a szénszálas mintájú betétek, és a hangulatfény is vörösben pompázik.

 

 

 

 

A felszereltsége a nagyobb kategóriákat idézi, ugyanis elérhető hozzá teljesen LED-es fényszóró, fűthető szélvédő és kormánykerék, kilenc légzsák, adaptív tempomat és sávtartó rendszer valamint a 10,25 colos képernyővel vetített műszeregység, amit a Monte Carlo változatban sportosabb stílusúra rajzoltak. A középkonzolra akár 9,2 colos érintőképernyő kerülhet.

 

 

 

 

A motorválaszték a 80 lóerős 1.0 MPI-vel és a 95 lóerős 1.0 TSI-vel indul, ötfokozatú kézi váltóval, míg a 110 lóerős 1.0 TSI-hez a hatfokozatú kézi helyett hétsebességes DSG rendelhető. A Monte Carlo stílusához a 150 lóerős 1.5 TSI illik a leginkább, amihez széria a hétfokozatú DSG, ez a modell 8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, és 225 km/óra a végsebessége.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az új Skoda Fabia
A Škoda bemutatta a Fabia negyedik generációját, ami nagyobb és tágasabb az elődjénél, a biztonsági és kényelmi felszerelése is gazdagabb lett, és tele van ötletes részletekkel.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár