Megújult a Kia kompakt crossovere, az XCeed
Hírek, 2022. augusztus. 6.
AS

A Ceed ráncfelvarrása után a Kia bemutatta a kompakt crossover XCeed megújult változatát, hibrid hajtással, most először GT-Line változatban is.

 

 

2021-ben újította meg a kompakt modellcsaládját a Kia, de akkor csak az ötajtós és a kombi Ceed, valamint a shooting brake ProCeed kapta meg a ráncfelvarrást. A 2019-ben bemutatott crossover XCeed megújulására mostanáig kellett várni, és bár nincsenek nagy meglepetések, a Ceed receptjén felül is szolgál újdonsággal a Kia.

 

 

 

 

A dizájn nem sokat változott, de azért új a hűtőmaszk és a lökhárító, és bár a fényszórók és a hátsó lámpák megtartották a formájukat, új mintával világítanak. Újdonság a GT-Line felszereltség, ami eddig az XCeed kínálatában nem volt elérhető, ez sportosabbra szabott lökhárítókkal, 18 colos kerekekkel, fekete tetősínekkel és tükörházakkal jön.

 

 

 

 

A belső térben is csak a részleteken igazítottak, például a 12,3 colos műszeregység új grafikát kapott, a 10,25 colos érintőképernyő alá pedig új formában kerültek a gombok. A Kia jobb minőségű anyagokat ígér, és a vezetéstámogató asszisztenseket is továbbfejlesztették, az XCeed például a sebességkorlátozó táblák és kanyarok előtt is képes önállóan lassítani.

 

 

 

 

A motorkínálat nem változott, a 120 lóerős 1.0 T-GDi-vel indul és a 160 lóerős 1.5 T-GDi-vel folytatódik, és a Ceed GT-ből ismert 204 lóerős 1.6 T-GDi is elérhető maradt. Az XCeed továbbra is lehet plug-in hibrid, 1,6 literes szívómotorral, 131 lóerős rendszerteljesítménnyel és 48 kilométeres elektromos hatótávolsággal, és az 1,6 literes, 136 lóerős dízellel is.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult a Kia Ceed és ProCeed
A Kiánál már kapható a Ceed és a ProCeed megújult változata, ami frissebb külsővel, gazdagabb felszereltséggel és 48 voltos mild hibrid rendszerrel érkezik.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár