Megjelent a vadonatúj Subaru Impreza
Hírek, 2022. december. 10.
AS

A Subaru rajongói körében legendának számít az Impreza neve, de a kompakt modell az utóbbi időben visszafogott stílusra váltott, és ezen a most bemutatott hatodik generáció sem változtat.

 

Formás kompakt autóként jelent meg az első Impreza a kilencvenes években, majd a ralipályák bajnokává vált, az utóbbi időben azonban mintha eltűnt volna az utakról, pedig nem szűnt meg, a Subaru most mutatta be a legújabbat. A hatodik generációs Impreza több téren is továbbfejlődött az elődjéhez képest.

 

 

A 2017-től kapható elődje stílusát folytatja az új Impreza, de a 4,48 méteres karosszériáját az időközben megjelent újabb Subaruk mintájára szabták át, áramvonalasabb alakkal és szűkebbre szabott fényszórókkal. Az Impreza már csak ötajtós ferdehátú változatban készül, a szabadidős XV és a sportos WRX modelleket különválasztották róla.

 

 

 

 

A Subaru egyelőre az amerikai piacra szánt változatot mutatta be, amit egy kétliteres, 147 lóerős boxermotorral szerelnek, helyette 2,5 literes, 185 lóerős motor is választható. A márka hagyományainak megfelelően mind a négy kerék hajtott, de manuális váltó már nincs, szériafelszerelés a fokozatmentes CVT.

 

 

 

 

A nagyobb modellek mintájára az új Impreza is egy álló formátumú, 11,6 colos érintőképernyőt kap a műszerfalára, és a Subaru összes elérhető vezetéstámogató rendszerével felszerelték. Mégsem biztos, hogy ez elég lesz a sikerhez, az utóbbi időben ugyanis egyre népszerűbb a Crosstrek és XV néven is kínált crossover változat.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár