Hibrid és elektromos változatban jön az új Hyundai Kona
Hírek, 2022. december. 20.
AS

A Hyundai megmutatta az első képeket a Kona új generációjáról, ami nagyobb karosszériát és még különlegesebb formát kapott, és továbbra is elérhető lesz hibrid és elektromos változatban.

 

 

2017-ben jelent meg a Hyundai kompakt crossovere, és hat évvel később máris elérkezettnek látták az időt a modellváltásra. A Kona dizájnja akkoriban szokatlannak számított az osztott fényszórójával és hátsó lámpájával, de időközben más modellek is átvették ezt a megoldást, ezért a Hyundai még merészebbre szabta az új Kona formáját.

 

 

A vadonatúj Kona megtartotta az osztott fényszórós megoldást, de még feltűnőbb lett, hiszen az orrára egyetlen széles fénycsík került, a fényszórókat pedig a két sarkára rejtették. A hűtőmaszkot a lökhárító légbeömlője helyettesíti, ami modellváltozatonként eltérő, és szintén érdekes a pixelekből kirakott hátsó fénycsík is.

 

 

Mivel a kínálatba időközben érkezett Bayon csaknem akkora lett, mint az előző Kona, ezért az új modell méretei jelentősen nőttek. A hossza 15 centivel 4,36 méteresre növekedett, a szélessége 2,5 centit, a tengelytávja 6 centit bővült. Az új Kona ezzel együtt is egy kicsivel kisebb, mint a 4,42 méteres Kia Niro, amivel közös alapokra épül.

 

 

Az elődjéhez hasonlóan az új Kona is többféle hajtáslánccal lesz elérhető: benzines, hibrid és tisztán elektromos hajtású változatban is. A Hyundai egyelőre nem árulta el a műszaki részleteket, de nem tévedhetünk nagyot, ha arra következtetünk, hogy a Niróhoz hasonlóan 141 lóerős marad a hibrid, és 218 lóerős lesz az elektromos kivitel, 64,8 kilowattórás akkuval.

 

 

A kifutó Konához képest nagy előrelépést jelent a belső tér, ami a legújabb divat szerint két 12,3 colos színes képernyőt kapott, és a váltókart hiába keressük a hagyományos helyén, azt az Ioniq 5 mintájára a kormánykerék mögé tették. A további részleteket azonban csak a 2023-ban esedékes piaci bevezetéshez közelebb árulják majd el róla.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott a Hyundai legújabb crossovere, a Bayon
A Hyundai újabb szabadidő-autóval bővítette a kínálatát. A Bayon eredetileg a Kona kistestvére, de igazából nem sokkal kisebb nála.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár