Hibrid és elektromos változatban jön az új Hyundai Kona
Hírek, 2022. december. 20.
AS

A Hyundai megmutatta az első képeket a Kona új generációjáról, ami nagyobb karosszériát és még különlegesebb formát kapott, és továbbra is elérhető lesz hibrid és elektromos változatban.

 

 

2017-ben jelent meg a Hyundai kompakt crossovere, és hat évvel később máris elérkezettnek látták az időt a modellváltásra. A Kona dizájnja akkoriban szokatlannak számított az osztott fényszórójával és hátsó lámpájával, de időközben más modellek is átvették ezt a megoldást, ezért a Hyundai még merészebbre szabta az új Kona formáját.

 

 

A vadonatúj Kona megtartotta az osztott fényszórós megoldást, de még feltűnőbb lett, hiszen az orrára egyetlen széles fénycsík került, a fényszórókat pedig a két sarkára rejtették. A hűtőmaszkot a lökhárító légbeömlője helyettesíti, ami modellváltozatonként eltérő, és szintén érdekes a pixelekből kirakott hátsó fénycsík is.

 

 

Mivel a kínálatba időközben érkezett Bayon csaknem akkora lett, mint az előző Kona, ezért az új modell méretei jelentősen nőttek. A hossza 15 centivel 4,36 méteresre növekedett, a szélessége 2,5 centit, a tengelytávja 6 centit bővült. Az új Kona ezzel együtt is egy kicsivel kisebb, mint a 4,42 méteres Kia Niro, amivel közös alapokra épül.

 

 

Az elődjéhez hasonlóan az új Kona is többféle hajtáslánccal lesz elérhető: benzines, hibrid és tisztán elektromos hajtású változatban is. A Hyundai egyelőre nem árulta el a műszaki részleteket, de nem tévedhetünk nagyot, ha arra következtetünk, hogy a Niróhoz hasonlóan 141 lóerős marad a hibrid, és 218 lóerős lesz az elektromos kivitel, 64,8 kilowattórás akkuval.

 

 

A kifutó Konához képest nagy előrelépést jelent a belső tér, ami a legújabb divat szerint két 12,3 colos színes képernyőt kapott, és a váltókart hiába keressük a hagyományos helyén, azt az Ioniq 5 mintájára a kormánykerék mögé tették. A további részleteket azonban csak a 2023-ban esedékes piaci bevezetéshez közelebb árulják majd el róla.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott a Hyundai legújabb crossovere, a Bayon
A Hyundai újabb szabadidő-autóval bővítette a kínálatát. A Bayon eredetileg a Kona kistestvére, de igazából nem sokkal kisebb nála.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár