Hibrid változatban is bemutatkozott a Dacia Jogger
Hírek, 2022. december. 22.
AS

A Dacia a benzines és a gázüzemű változat után hibrid hajtással is bemutatta a hétüléses kombiszerű modelljét. A Jogger a piac legolcsóbb hibrid családi autójának ígérkezik.

 

A Jogger a Dacia új családi autója, ami a kombiszerű formájával a Logan MCV és a Lodgy koncepcióját folytatja, és sikerrel lépett piacra, mert ugyan még csak idén vezették be, de már 83 ezret rendeltek belőle. A Dacia már a premieren elárulta, hogy dízelre ne számítsunk, de hibrid változata lesz az autónak, ezt vezetik most be.

 

 

 

A Dacia eddig kétféle motorral kínálta a Joggert. Az egyik az ezer köbcentis, turbós háromhengeres 1.0 TCe 110 lóerős teljesítménnyel, a másik pedig a szintén egyliteres, háromhengeres, de benzin-gázüzemű 1.0 Eco-G, ami 100 lóerőre képes. Mind a két motort csak kézi váltóval lehet kérni, ezért a hibrid lesz egyben az első automata Jogger.

 

 

 

A Dacia történetének első hibrid rendszere ismerős lehet a Renault és a Nissan modelljeiből, ugyanezt kapja meg a Clio, a Captur és a Juke is. A benzinmotorja 1,6 literes, 90 lóerős négyhengeres, ehhez egy 50 lóerős meghajtó elektromotor és egy indítógenerátor tartozik, a kuplung nélküli sebességváltó a benzinmotor négy és az elektromotor két fokozata közt váltogat.

 

 

 

A 140 lóerős hibrid Jogger fogyasztását még nem árulta el a Dacia, de azt igen, hogy a hatótávja 900 kilométer lesz egy tankolással. Az utastérben is újat mutat a hibrid modell, hiszen szériafelszerelés lesz az elektromos kézifék, és a hibrid Jogger lesz az első Dacia, ami 7 colos színes kijelzős digitális műszeregységet kap, ez is a Renault-tól lehet ismerős.

 

 

A hibrid Jogger már 2023 januárjától rendelhető, az első példányok márciusban érkeznek a márkakereskedésekbe. A magyarországi árát még nem tudni, de Franciaországban 24 600 eurótól indul az árlistája, amivel a legolcsóbb, hétülésesként is kapható hibrid családi autónak ígérkezik.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Az új Jogger a Dacia hétüléses családi autója
Az új Jogger a Dacia hétüléses családi autója
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár