Jön a Passat elektromos megfelelője, a Volkswagen ID.7
Hírek, 2023. január. 4.
AS

A Volkswagen egy áramvonalas szedánnal bővíti az elektromos autóinak kínálatát, a jövendő ID.7-est pedig álcázva már meg is mutatták.

 

 

 

 

 

Tovább bővíti az elektromos autóinak kínálatát a Volkswagen. Az első eleve elektromos autónak tervezett ID.3, majd a nagyobb ID.4 és a kupéformájú ID.5, valamint az ID. Buzz kisbusz után ID.7 néven egy áramvonalas szedánt mutatnak be, ami Európától az Egyesült Államokon át Kínáig az egész világon kapható lesz.

 

 

 

 

Az újdonság előzetesének számított a 2022-ben bemutatott ID. Aero koncepcióautó, aminek a formája szinte változatlanul kerül gyártásba. A méreteket még nem árulták el, de közel öt méter hosszú szedánról van szó, háromméteres tengelytávval, ami húsz centivel hosszabb a Passat, valamint az ID.4 és ID.5 hasonló értékénél is.

 

 

 

 

A műszaki tartalomról egyelőre nem árultak el részleteket, csak annyit lehet tudni, hogy az ID.7 legnagyobb akkumulátoros csúcsmodellje 700 kilométert tehet meg egy feltöltéssel. A belső tér stílusa az ID.4 és ID.5 továbbfejlesztésével készült, kisebb műszeregységgel, de 15 colosra növelt képátlójú érintőképernyővel.

 

 

 

A sorozatgyártásba kerülő ID.7-est még az idei év vége előtt leleplezik, az első példányokat 2024-ben lehet átvenni. A 2019-ben bemutatott ID. Space Vizzion koncepcióautó mintájára nem kizárt, hogy kombit is készít belőle a Volkswagen. Bár a mérete nagyon hasonló a Passatéhoz, nem váltja fel teljesen, kizárólag kombiként abból is érkezik az új generáció.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

ID.5 néven jön a Volkswagen ID.4 kupéformájú változata
A Volkswagen következő elektromos autója az ID.4 kupéformájú testvére, az ID.5, ami GTX-ként sportváltozatban is érkezik.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár