A BMW elektromos jövőjét vetíti előre az i Vision Dee
Hírek, 2023. január. 5.
AS

A debreceni üzemben gyártandó Neue Klasse előzetesének számít a BMW elektromos hajtású tanulmányautója, az i Vision Dee.

 

 

 

 

A BMW amellett, hogy megadja a választás szabadságát, és kitart a benzines és dízelmotoros autók mellett, már most is széles kínálatot tart fenn elektromos autókból, mint az iX1 és iX3, az i4 és i7, vagy az eleve elektromos autónak tervezett iX. A BMW-nél pedig már az elektromos autók következő generációján dolgoznak, amit Neue Klasse néven foglalnak össze, utalva a hatvanas-hetvenes évek hasonlóan korszakalkotó modelljeire.

 

 

 

 

A most leleplezett i Vision Dee elsőként nyújt bepillantást abba, hogy mit várhatunk a Neue Klasse modellektől. A formás koncepcióautó arányait nagyon eltalálták, és a BMW-re jellemző stíluselemeket, mint a vese alakú maszkot és a Hofmeister kinket is megtaláljuk rajta, még ha modernizált formában is. A fényszórókat például egészen futurisztikus módon rejtették a maszk két szélére, és a hátsó lámpák is többféle formában világíthatnak.

 

 

 

 

A maszk mögé rejtett fényekkel még egyedi arckifejezést is képes magára ölteni az i Vision Dee, a karosszériája pedig nemcsak egyszínű lehet. Az e-könyvolvasók mintájára készült technológiával képes változtatni a színét az autó, 32-féle árnyalat közül választhatunk a karosszéria 240 szegmensére. A vezető pedig kiválaszthatja, hogy a head-up display a szélvédő mekkora felületére vetítsen információkat, vagy akár egy alternatív valóságot.

 

 

 

 

A vezetési élmény a jövő autójában is meghatározó lesz, de a koncepció hajtásláncáról és hatótávjáról semmit nem árult el a BMW, az csak később derül ki, hogy milyen technikát kapnak a Neue Klasse modellek. Az i Vision Dee a jelenlegi 3-as sorozathoz hasonló kategóriájú modell előzetese lehet, amely 2025-ben kerül gyártásba, és számunkra azért lesz még érdekesebb, mert a Debrecenben jelenleg is épülő BMW-gyárból kerül majd ki.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A BMW legújabb elektromos hajtású crossovere lesz az iX
Az i3 után nagyobb méretben is bemutatott egy eleve elektromosnak tervezett modellt a BMW, a 2021-ben gyártásba kerülő, futurisztikus formájú iX teljesítménye és hatótávja is ígéretes.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár