A Peugeot jövőjét mutatja meg az Inception Concept
Hírek, 2023. január. 10.
AS

A Peugeot nem is olyan távoli jövőjét mutatja meg a most leleplezett elektromos tanulmányautó, az Inception Concept.

 

2023-ban már a Peugeot teljes kínálata villamosított modellekből áll majd, két éven belül pedig öt új elektromos autót mutatnak be, amivel 2030-ra vezető gyártóvá kívánnak válni az elektromos autók európai piacán. A most bemutatott Inception Concept azt mutatja meg, milyen lesz a Peugeot nem is annyira távoli jövője.

 

 

 

 

Az öt méter hosszú túrakocsit még élesebb vonalak, még izgalmasabb részletek jellemzik, mégis első pillantásra Peugeot-nak ismerhetjük fel a hátsó lámpák jellegzetes hármas osztásáról. A hármas dizájn a fényszórókon is visszaköszön, amelyekhez hasonlót láthattunk a 24 órás Le Mans-i versenyre tervezett 9X8-on.

 

 

 

 

A tanulmányautó további érdekessége, hogy a 20 colos kerekek közepén mindig függőlegesen áll az embléma, a karosszéria külső felén lévő kijelzőről pedig leolvasható a töltöttség. A Peugeot múltidéző részletekből is elrejtett egy párat, például az orrán lévő vízszintes sávok a 205, 405 és 605 modellek hűtőmaszkját elevenítik fel.

 

 

 

 

A belső tér a Peugeot i-Cockpit berendezését gondolja tovább a Hypersquare kormánykerékkel, a kezelőszerveket a közepén lévő érintőképernyőre csoportosították. A magasra tett műszeregység, a Halo Cluster önvezető módban a műszerfalba bújik, a kormánykerék helyét egy nagy képernyő veszi át a helyét. Az üléseket újrahasznosított anyagokkal kárpitozták.

 

 

 

 

Az Inception Concept a Stellantis elektromos autói számára fejlesztett STLA platformjai közül a legnagyobbra épül. Az akkumulátor kapacitása 100 kilowattóra, a hatékony hajtáslánccal 800 kilométert is elérheti a hatótáv. A két elektromotor kombinált teljesítménye 680 lóerő, amivel a tanulmányautó három másodperc alatt gyorsul százra.

 

 

 

 

A koncepción látott megoldásoknak persze csak egy része válik valóra, de az Inception Concept így is jó bepillantást enged abba, hogy mire számíthatunk a Peugeot-tól a következő években. Már 2025-ben bemutatkozhat egy hasonló kategóriájú túrakocsi, az idén érkező Volkswagen ID.7 legközelebbi ellenfeleként.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az új Peugeot 308
A Peugeot bemutatta a 308 új generációját, amely már a márka új emblémáját kapja, még több extrával és plug-in hibrid hajtással érkezik.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár