A Suzuki elektromos autójának előzetese az eVX
Hírek, 2023. január. 11.
AS

A Suzuki is elektromos autón dolgozik, és ennek előzeteseként mutatta be az eVX-et, egy kompakt méretű szabadidő-autó koncepcióját.

 

 

 

A Suzuki elég jól áll a villamosítás terén, hiszen csaknem a teljes kínálata mild hibrid és teljes hibrid modellekből áll, és a Toyota közreműködésével már plug-in hibrid autója is van, az Across. A márka már korábban elárulta, hogy egy tisztán elektromos hajtású modellen is dolgozik, és most megmutatta, hogy mire számíthatunk.

 

 

 

Az Indiában, a delhi autószalonon bemutatott eVX a Suzuki első elektromos autójának előzetese. A formás szabadidő-autó karosszériájának arányait jól eltalálták, a domborított sárvédőkkel, karakteres fényszórókkal és széles hátsó lámpákkal akkor is ígéretes a külső megjelenése, ha tudjuk, hogy a sorozatgyártásig szelídülnek majd a részletei.

 

 

 

A Suzuki egyelőre csak a méreteit árulta el az eVX-nek. A koncepcióautó 4,3 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,6 méter magas, a tengelytávja 2,7 méteres, azaz pontosan olyan hosszú, és csak pár centivel szélesebb és magasabb, mint a jelenlegi S-Cross, de a tengelytávja tíz centivel nagyobb, ami tágasabb belső teret sejtet.

 

 

 

A műszaki tartalomról egyelőre azt árulták el, hogy az eVX összkerékhajtású is lehet, és 60 kilowattórás akkumulátort kaphat, amivel a hatótávja 550 kilométer – de nem az európai szabvány szerint. A Suzuki már két éven belül, 2025-ben gyártásba adná az elektromos autóját, amiből egy kisebb akkumulátoros változat is készülhet.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az új Suzuki S-Cross
A Suzuki bemutatta az új S-Crosst, a kompakt crossover alaposan továbbfejlesztett változatát, ami az új külső mellé további extrákat kapott, és jövőre teljes hibrid hajtással is elérhető lesz.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár