Szavazzon az Év Magyar Autójára 2023-ban is!
Hírek, 2023. február. 9.
AS

Negyedik alkalommal adják át az Év Magyar Autója díjakat 2023-ban, és ezúttal is szavazhat a közönség, kiválaszthatja a kedvenc autóját a nevezett 39 újdonság közül.

 

2023-ban már negyedik alkalommal adják át az Év Magyar Autója díjakat. Az Autós Nagykoalíció és a Járműipar szakmai magazin által szervezett versenyen autós újságírókból álló öt fős szakmai zsűri teszteli és értékeli az autókat, de február végéig a díj honlapján a közönség is szavazhat a kedvencére. A győztest március 10-én hirdetik ki.

 

 

 

A magyarországi gyártású autóknak ítélt Év Magyar Autója díjra idén két nagyon különböző típust neveztek a gyártók. Az Audi ezúttal a pályafutása vége felé járó, de öthengeres motorjával mindenképpen egyedi TT RS-t küldte versenyre, míg a Suzuki a legújabb modelljét, a kétféle hibridként is kapható, alaposan megújult S-Crosst.

 

Magyar Év Autója

 

A Magyar Év Autója díjra rendkívül sokféle kategóriában indulnak autók a kiskategóriás Škoda Fabiától a sportautók közé sorolható BMW M3 Touringig. A kategóriákon belüli mezőny is sokszínű, a legjobb családi autó díjára éppúgy pályázik a Honda Civic, mint a Volkswagen ID. Buzz, míg a legjobb üzleti autóra az Audi S8 és a Citroën C5 X.

 

 

 

A legnagyobb verseny a szabadidő-autók között lesz. A legkisebbek között az MG ZS, a Toyota Aygo X és a Volkswagen Taigo versenyez, a legnagyobbaknál a Mazda CX-60 és a Nissan X-Trail között dől el a cím sorsa. A közepes méretben az Alfa Romeo Tonale, a BMW X1, a Cupra Formentor, a Škoda Karoq és a Toyota Corolla Cross is esélyes.

 

Év Zöldautója

 

Idén is kihirdették az Év Zöldautója díjakat, ahol plug-in hibrid és tisztán elektromos autók indulhatnak. Az elektromos városi autók kategóriájában a Fiat 500e, a Mazda MX-30 és az MG ZS EV közül kerül ki a győztes, míg az elektromos prémiumautók díját az Audi RS e-tron GT, a Hyundai Ioniq 6 és a Lexus RZ közül választja ki a zsűri.

 

A szakmai zsűri négyötöde: Bíró Csongor, Miklós-Illés Kálmán, Gulyás Péter és Csordás Gábor,

rajtuk kívül Katona Mátyás is a zsűri tagja

 

 

A legtöbb autót az elektromos szabadidő-autók kategóriájába nevezték az importőrök. A BMW iX1 és a Nissan Ariya mellett nevezett, közös platformra épülő, de többnyire eltérő testvérmodellek közt is nagy lesz a verseny, mint a Hyundai Ioniq 5 és a Kia EV6, a Škoda Enyaq Coupé iV és a Volkswagen ID.5 GTX, vagy a Subaru Solterra és a Toyota bZ4X.

 

 

 

A hibrid prémium autók díjára a DS 7 E-Tense, a Lexus RX 450h+ és a Volkswagen Arteon eHybrid nevezése érkezett be, az MG EHS a városi, a Peugeot 408 a szabadidő-autók díjára pályázik. Az elektromos haszonjárművek kategóriájában az Opel Combo-e Cargo és a Volkswagen ID. Buzz Cargo közül kerül ki a befutó.

 

Közönségszavazás

 

Tizenhat kategóriában a zsűri pontozása alapján kerül ki a győztes, de a közönségdíjíról a közvélemény dönt. Az Év Magyar Autója honlapján bárki szavazhat a kedvencére február 1-től 28-ig, a nevezett 39 modell közül választhat egyet. A közönségdíjat 2020-ban a Kia XCeed, 2021-ben a Suzuki Vitara, 2022-ben pedig a Suzuki S-Cross nyerte.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megvannak az Év Magyar Autója díj győztesei 2022-ben
Kiderült, hogy melyik modellek nyerték az Év Magyar Autója díjakat, a verseny harmadik évében minden eddiginél több modell indult, és néhány kategóriában szoros volt a befutó.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár