Megújult a BMW X5 és X6
Hírek, 2023. február. 9.
AS

A magyarországi piacon a BMW legnépszerűbb autója az X5, ami a kupéformájú X6-tal együtt idén megújul. A formáján csak finoman igazítottak, a motorválaszték pedig egy új, ígéretes plug-in hibriddel bővült.

 

2018-ban jelent meg a BMW X5 jelenlegi, negyedik generációja, ezért most jött el a ráncfelvarrás ideje, az egy évvel később megjelent X6-tal együtt újult meg a magyarországi piac legnagyobb számban eladott BMW-je. A modellfrissítéssel nem követték a nagyobb X7-es mintáját, nem kapta meg annak osztott fényszórós orrát az X5 és az X6.

 

 

 

 

A vonalakon csak finoman igazítottak, a fényszórókat szűkebbre szabták, a nappali fények és a hátsó lámpák is új mintában világítanak. A hűtőmaszkot már nemcsak az X6-on, de az X5-ön is meg lehet világítani. Az X6-nál szériafelszerelés az M Sport csomag, a Pro változatán a hűtőmaszk, a lökhárítóbetétek, a tükörházak és az ablakkeretek is feketék.

 

 

 

 

A modellfrissítéssel az X5 és X6 is megkapta a BMW új típusú műszerfalát az ívelt dupla képernyővel, 12,3 colos műszeregységgel és 14,9 colos érintőképernyővel. A klímakezelő gombok eltűntek, a szellőzést csak a kijelzőről lehet állítani, de megmaradt az iDrive forgókapcsolója a középkonzol alján, a váltókar billenőkapcsolója és számtalan gomb társaságában.

 

 

 

 

Az X5 és X6 továbbra is kérhető benzines, dízel és plug-in hibrid változatban. A benzines és dízel modellek 48 voltos mild hibrid rendszert kapnak, ahol a 9 lóerőre és 200 Nm nyomatékra képes elektromotort a nyolcfokozatú automata sebességváltóba építették. Az xDrive40i háromliteres, soros hathengeres motorjának teljesítményét 380 lóerőre növelték, a nyomatéka 520 Nm.

 

 

 

 

Mindkét modell kínálatában marad az M60i is, ahol a 4,4 literes biturbó V8-as benzinmotor 530 lóerős, 750 Nm nyomatékkal, ezzel az X5 és az X6 már 4,3 másodperc alatt eléri a százas tempót. A BMW kitart a dízelmotor mellett is, az xDrive30d-ben a háromliteres, soros hathengeres motor dolgozik, ezúttal 298 lóerővel és 650 Nm-rel, 6,1 másodperces gyorsulással.

 

 

 

 

Mindennél jobban átdolgozták a plug-in hibrid változatot, aminek mostantól xDrive50e a neve. A háromliteres, hathengeres motorja önmagában is 313 lóerős, az elektromotorral együtt 490 lóerőre nőtt a kombinált teljesítmény. Az akkumulátor kapacitását negyedével 25,7 kilowattórára növelték, ezzel 95-110 kilométert is képes elmenni elektromosan, tölteni pedig 7,4 kilowattal lehet.

 

 

 

 

A plug-in hibrid az X6-hoz nem, csak az X5-höz rendelhető, ami ezt a változatát leszámítva hét üléssel is kérhető, és hamarosan megújulhat az X5 M és X6 M is.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A BMW elektromos jövőjét vetíti előre az i Vision Dee
A debreceni üzemben gyártandó Neue Klasse előzetesének számít a BMW elektromos hajtású tanulmányautója, az i Vision Dee.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár