Megújult a Peugeot 508
Hírek, 2023. február. 26.
AS

A Peugeot bemutatta a megújult 508-ast, amit a márka legújabb stílusa szerint szabtak át, modernizált műszerfallal és egy újabb plug-in hibrid változattal.

 

2018-ban mutatta be a Peugeot az 508-as jelenlegi generációját, ami jelentősen szakított az elődje koncepciójával, egy karcsúbb és sportosabb stílusú középkategóriás autó lett. A formáját nagyon eltalálták, ezért még nem indokolta volna, de eljött az ideje a ráncfelvarrásnak, amikor a Peugeot legújabb stílusához igazították a limuzin és kombi külsejét.

 

 

 

 

A nemrég megújult 3008-hoz és 5008-hoz hasonlóan az 508-as is izgalmas formájú hűtőmaszkot kapott, ami a fényszórók alatti részre is kiterjed. A fényszórók is újak, sokkal laposabbak, a hármas karomformájú menetfénnyel pedig karakteresebbek is. Újak a 18 colos kerekek, és a szintén hármas osztású hátsó lámpák is új formában világítanak.

 

 

 

 

A megújulással együtt az 508-as is megkapta a Peugeot retró stílusú emblémáját, de csak elöl, hátulra a legújabb divat szerint márkafelirat került. A belső tér első pillantásra nem sokat változott, de a 12,3 colos műszeregység immár 3D képet ad, a 10 colos érintőképernyőn a legújabb infotainment rendszer fut, a váltókar pedig billenőkapcsolónak adta át a helyét.

 

 

 

 

A motorkínálat továbbra is az 1,2 literes, 130 lóerős háromhengeres benzinessel indul, amihez széria a nyolcfokozatú automata, és amit nemsokára a Peugeot új 48 voltos mild hibridje válthat. Megmaradt a kínálatban az 1,5 literes, 130 lóerős négyhengeres dízel, amit szintén alapáron automata sebességváltóval adnak.

 

 

 

 

Az 508-as kínálatának derekát a plug-in hibridek adják, amiből érkezett egy új, 180 lóerős változat az eddigi 225 lóerős mellé. Az 1,6 literes benzinmotor ebben a két modellben 150 és 180 lóerős, a meghajtó elektromotor mindkét esetben 110 lóerős, a 12,4 kilowattórás akkumulátor pedig 62-64 kilométeres hatótávot enged.

 

 

 

 

Megtartották a csúcsmodellt, ami a Peugeot Sport Engineered után az 508 PSE nevet kapja. A plug-in hibrid rendszer kombinált teljesítménye 360 lóerő, a maximum nyomaték 520 Nm, amivel 5,2 másodperc alatt gyorsul százra, a többi hibridhez képest széria a 7,4 kilowattos töltő. Az 508 PSE-t a fényes fekete hűtőmaszkjáról lehet felismerni.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az új Peugeot 308
A Peugeot bemutatta a 308 új generációját, amely már a márka új emblémáját kapja, még több extrával és plug-in hibrid hajtással érkezik.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár