A Ford elektromos crossovere lett az új Explorer
Hírek, 2023. március. 21.
AS

Ismerős néven mutatta be új elektromos szabadidő-autóját a Ford, és az Explorer divatos formája alatt a Volkswagenekből ismerős technika dolgozik.

 

Új korszakot kezd a Ford azzal az elektromos szabadidő-autóval, amit meglepetésre Explorer néven mutattak be. Nem az eddig ismert amerikai Explorer utódjáról van szó, amit plug-in hibrid változatban forgalmaznak nálunk, és aminek a helyére lép majd az új modell, hanem egy közepes méretű crossoverről, ami a Volkswagennel együttműködésben készült.

 

 

 

 

A Mustang Mach-E után az új Explorer a második Ford, ami az alapoktól elektromos autónak készült, de az első, ami a Ford jelvényét viseli. A két autó a műszaki tartalomban is különbözik, az Explorer ugyanis a Volkswagen elektromos autókhoz fejlesztett MEB platformjára épül, akárcsak az ID.4, az Enyaq iV és a Q4 e-tron, de a dizájnja teljesen eltérő.

 

 

 

 

A Ford a jövőben az európai piacon is jobban kiemeli az amerikai származását, és az Explorer dizájnja remek példa erre. Az új modell formás külsőt kapott, a fényszórókat és a hátsó lámpákat összekötő sávokra az Explorer felirat került, a kerekei pedig legalább 19, de akár 21 colosak is lehetnek. A C-formájú hátsó lámpák az amerikai nagytestvérére emlékeztetnek.

 

 

 

 

4,5 méteres hosszával az Explorer méretben az ID.3 és ID.4 között helyezkedik el, akárcsak a csomagtartó 450 literes kapacitása, ami a hátsó ülések ledöntésével 1400 literesre bővíthető. A belső tér érdekessége a 15 colos, dönthető érintőképernyő, amit a műszerfal síkjába lehet simítani, és a középső könyöklőben lévő 17 literes rekesz, ami egy laptopot is elnyel.

 

 

 

 

Az ID.4-hez hasonlóan az Explorer is alapesetben hátsókerék-hajtású, de lesz kétmotoros, összkerékhajtású csúcsmodellje is. A műszaki adatokat még nem árulta el a Ford, úgy tudjuk, hogy a kínálat 170-től 340 lóerőig tart. Az akkumulátor kapacitása sem ismert, de a Ford szerint 500 kilométer lesz az autó hatótávolsága.

 

 

 

 

Az Európában tervezett, és Kölnben készülő új Explorerrel a Fordnak bejöhet az, ami a Mustang Mach-E-vel egyelőre nem sikerült, ugyanis annál kedvezőbb áron kínálják majd, 45 ezer euróról indulhat az árlista. A részletekre sem kell sokat várnunk, hiszen a tervek szerint már idén elkezdődik az Explorer európai forgalmazása.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Megújult a Ford Focus
A Fiesta után a Focus is megújult, a Ford kompakt modellje új orr-részt és nagy érintőképernyőt kapott, a kínálatban pedig a 280 lóerős benzines ST is megmaradt.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár