Csak kombiként készül az új Volkswagen Passat
Bemutató, 2023. augusztus. 31.
AS

A Volkswagen bemutatta a Passat kilencedik generációját, amely immár csakis kombi karosszériával készül, minden eddiginél nagyobb csomagtartóval, kétféle plug-in hibrid hajtással, de még dízellel is elérhető lesz.

 

Ötven éve jelent meg a Passat, és ez alatt az idő alatt több mint 34 millió példány készült a Volkswagen középkategóriás autójából. A kategóriatársak egyre inkább eltűnnek a piacról, mégis elkészült a Passat kilencedik generációja, ami minden eddiginél szorosabb rokonságban áll a szintén most bemutatkozó új Škoda Superbbel. A Passat az előző nemzedékeivel szemben lépcsőshátúként már nem, csak kombiként lesz elérhető.

 

 

 

 

Nagyot nőttek a Passat méretei, a hossza 14 centiméterrel 4,92 méteresre növekedett, a szélessége kettő, a tengelytávja öt centivel nagyobb, a hátsó lábtér is éppen ennyivel bővült. A csomagtartója alapesetben 690 literes, 40 literrel nagyobb az elődjénél, és a hátsó ülések ledöntésével 1920 literesre bővíthető, ez 140 literes növekedést jelent. A plug-in hibrid változatban ennél kisebb kapacitással lehet számolni.

 

 

 

 

Formája inkább hasonlít egy nagyra nőtt Golfra, míg a fénycsíkkal összekötött hátsó lámpák a lépcsőshátú Passat helyét átvevő elektromos ID.7-esére emlékeztetnek. Belső tere átmenetet jelent a korábbi Volkswagenek berendezése és az elektromos ID-modellek modernitása közt. Az ismerős kormánykeréken nem érintőgombok vannak, de a klímaberendezést a 12,9 és 15 colos méretben rendelhető érintőképernyőn kell kezelni.

 

 

 

 

Infotainment rendszerét továbbfejlesztette a Volkswagen, hogy gyorsabb és könnyebben használható legyen, és a korábbi plexilapos megoldás helyett immár a szélvédőre vetít a head-up display. A műszeregység számlapjait 10,25 colos képernyő mutatja, az irányváltó kar pedig a kormányoszlopra költözött. A helyén pakolórekeszeket alakítottak ki, és az első ajtókból esernyőt lehet előhúzni, ezt már a hatodik generációs Passat is kínálta.

 

 

 

 

Motorkínálata benzines és dízel, mild hibrid és plug-in hibrid változatokat is tartalmaz, kézi váltós modell már nincs, a DSG mindenképp szériafelszerelés. A választék az 1.5 eTSI-vel indul, 150 lóerővel és 48 voltos mild hibrid rendszerrel, a 2.0 TSI két változatban, 204 és 265 lóerővel, a 2.0 TDI pedig háromféle teljesítménnyel, 122, 150 és 193 lóerővel kapható. A legerősebb benzines és dízelmodell 4Motion összkerékhajtást kap.

 

 

 

 

Kétféle plug-in hibridet is kínál az új Passathoz a Volkswagen. A továbbfejlesztett rendszer alapját már az 1,5 literes benzinmotor adja, 150 és 177 lóerővel, a kombinált teljesítmény a két modellnél 204 és 272 lóerő. Az akkumulátor méretét 19,7 kilowattórára növelték, ami akár 100 kilométeres elektromos hatótávot is lehetővé tesz, és még érdekesebb, hogy a 11 kilowattórás fedélzeti töltő mellett 50 kilowattórás villámtöltésre is lehetőség van.

 

 

 

 

Az alapmodellben is széria a LED-es fényszóró, az automata klíma, az okostelefon-tükrözés, az adaptív tempomat, a holttérfigyelő, a sávtartó, a tolatókamera és a táblafelismerő rendszer. Business változatához elektromosan állítható, masszázsfunkciós ülések, háromzónás klíma, részben önvezető és pakoló asszisztens tartozik. Az Elegance és R-Line szinten mátrixfényszóró, kulcsnélküli rendszer, elektromos csomagtérajtó és távfényasszisztens jár, az adaptív lengéscsillapítás opció.

 

 

 

 

Az új Volkswagen Passat Variant első példányai 2024 első negyedévében érkeznek meg a kereskedésekhez, a németországi alapár 39 990 euró.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

700 kilométeres hatótávval érkezik az új Volkswagen ID.7
A Volkswagen kínálatának csúcsára érkezik a Passat elektromos megfelelője, az új ID.7, ami a hatótávjával és a térkínálatával is érdekes lehet.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár