Bemutatkozott az új Volkswagen Tiguan
Hírek, 2023. szeptember. 19.
AS

A Volkswagen bemutatta a Tiguan harmadik generációját, amely műszaki téren a nemrég leleplezett új Passathoz áll közel, és ahhoz hasonlóan kétféle plug-in hibrid változatban kapható.

 

A Volkswagen egyik legfontosabb modellje a Tiguan, amely 2007-ben jelent meg, és a 2016 óta kapható második generációjával együtt már több mint hatmillió példányt adtak el belőle. Az új Passat után pár héttel bemutatkozott a Tiguan harmadik generációja, amely áramvonalasabb, tágasabb és hatékonyabb is lett az elődjénél.

 

 

 

 

Az új Passathoz hasonlóan a Tiguan is szűkebbre szabott fényszórókat kapott, közöttük csak jelképes hűtőmaszkkal, de a lökhárítóban méretes légbeömlővel. A karosszéria vonalait is lekerekítették, amivel a Cw-értéke 0,33-ról 0,28-ra csökkent, a mátrixfényszórója pedig összesen 38 400 egyenként irányítható LED-et kapott.

 

 

 

 

 

 

Nem lett nagyobb az elődjénél, de tágasabb tud lenni az új Tiguan. A 4,51 méter hosszú, 1,84 méter széles és 1,66 méter magas karosszéria méretei és a 2,68 méteres tengelytáv nem változtak, csak a magassága csökkent másfél centit, mégis jobban kihasználták a teret. Nagyobb lett a fejtér, a csomagtér mérete 37 literrel 652 literesre bővült.

 

 

 

 

Műszerfala az új Passatból lehet ismerős, ahhoz hasonlóan széria a digitális műszeregység, középre 12,9 colos, vagy felárért 15 colos érintőképernyő kerülhet. Mivel már nem lesz manuális váltós Tiguan, ezért a váltókar a kormányoszlopra költözött, a helyére egy multifunkciós forgókapcsoló került, a közepén a funkcióját mutató apró képernyővel.

 

 

 

 

 

 

A motorkínálat az 1.5 TSI-vel és a 2.0 TDI-vel indul, és kétféle plug-in hibridet is kínál a Volkswagen. A benzinmotorját ezeknek az 1.5 TSI-ere cserélték, a kombinált teljesítményük 204 és 272 lóerő, a 19,7 kilowattórásra növelt akkumulátorral akár 100 kilométert is mehetnek egy feltöltéssel, tölteni pedig 11 kilowattal, vagy egyenáramú töltőnél 50 kilowattal lehet.

 

 

 

 

A Volkswagen ezen kívül továbbfejlesztette az adaptív lengéscsillapítást, új masszázsfunkciós, szellőztethető komfortüléseket tervezett, és a vezetési asszisztensek széles sora sem marad ki. Az új Tiguan első példányai 2024 első negyedévében érkeznek, a hétüléses, hosszabb Tiguan Allspace helyét pedig egy önálló modell veheti át hamarosan.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Csak kombiként készül az új Volkswagen Passat
A Volkswagen bemutatta a Passat kilencedik generációját, amely immár csakis kombi karosszériával készül, minden eddiginél nagyobb csomagtartóval, kétféle plug-in hibrid hajtással, de még dízellel is elérhető lesz.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár