Jön a Suzuki Swift új generációja
Hírek, 2023. október. 4.
AS

A Suzuki megmutatta az első képeket a Swift következő generációjáról, ami prototípusként már ebben az évben bemutatkozik.

 

A Swift ugyan már nem a Suzuki esztergomi gyárában, hanem Japánban készül, de még mindig a magyarok kedvenc kisautójának számít. A kilencvenes években a Swift második generációjával indult a Suzuki magyarországi gyára, majd a kétezres években stílust váltott a típus, és azóta is ezt a bevált dizájnt tökéletesítik.

 

 

A fenti képen látható jelenlegi, ötödik generációja 2017 óta kapható, ezért a japán márka menetrendje szerint eljött az ideje a leváltásának. A Suzuki pedig az október végi tokiói premierje előtt megmutatta az első képet a Swift új generációjáról, amit ugyan koncepcióautónak neveznek, de szinte változatlan formában kerülhet gyártásba jövőre.

 

 

 

 

Az új Swift első ránézésre ismerős lehet, de nem csak modellfrissítésről van szó, hiszen a teljes karosszériát átrajzolták. A hátsó kilincsek az ablakok mellől az ajtóra kerültek, az övvonal karakteresebb lett, és a kagylóformájú motorházfedélen folytatódik. A kisebb hűtőmaszk és a megújult fényszórók új arcot adnak a Swiftnek.

 

 

A méreteiről és a műszaki tartalmáról egyelőre nem árult el részleteket a Suzuki, de biztosak lehetünk benne, hogy hibrid hajtás dolgozik majd a lemezek alatt. A Swift Concept mellett több újdonságot is bemutat a Suzuki, ezek egyike a márka első elektromos autóját megelőlegező eVX Concept jobban kidolgozott változata lesz.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az új Suzuki S-Cross
A Suzuki bemutatta az új S-Crosst, a kompakt crossover alaposan továbbfejlesztett változatát, ami az új külső mellé további extrákat kapott, és jövőre teljes hibrid hajtással is elérhető lesz.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár