Indul a BYD elektromos autóinak magyarországi forgalmazása
Hírek, 2023. október. 4.
AS

Két márkakereskedővel és három modellel indul a Build Your Dreams után BYD névre keresztelt kínai márka forgalmazása.

 

A kilencvenes években akkumulátorgyártással kezdte a Build Your Dreams után BYD névre keresztelt kínai márka, amely 2017 óta elektromos buszokat is gyárt Komáromban. Európa pár országában egy ideje elektromos autókkal is jelen vannak, 2022-ben pedig hozzáfogtak az európai piac meghódításának, idén Magyarországra is megérkeznek.

 

 

A BYD magyarországi forgalmazása egyelőre két budapesti márkakereskedéssel indul, a Wallis Motor a Könyves Kálmán körúton, míg a Duna Autó az óbudai Szőlőskert utcában várja a vásárlókat. A kínálat kezdetben három modellből áll: a kompakt Atto 3 és a Dolphin, valamint a középkategóriás Seal közül választhatnak a vevők.

 

 

A legnagyobb sikerre a BYD Atto 3 számíthat, egy középkategóriás szabadidő-autó, ami 4,46 méter hosszú, és 440 literes a csomagtartója. Az első kerekeit 204 lóerős elektromotor hajtja, a 60,5 kilowattórás akkumulátorral pedig a 420 kilométert is eléri a hatótávja. 2022-ben ötcsillagos lett az európai töréstesztje, az érdekessége a fordítható érintőképernyő.

 

 

 

 

A BYD legkisebb modellje a 4,29 méter hosszú Dolphin, amely egyedi dizájnjával is hódíthat. A csomagtartója 345 literes, a műszaki tartalma pedig az Atto 3-éhoz hasonló, ebben a modellben is 204 lóerős elektromotor hajtja az első kerekeket, ezzel hét másodperc alatt gyorsul százra, a 60 kilowattórás akkumulátora 427 kilométeres hatótávot enged.

 

 

 

 

A kínálat csúcsmodellje a Seal, egy középkategóriás szedán, amely a Tesla Model 3 riválisának számít. 4,8 méteres hosszával és 2,92 méteres tengelytávjával nagyobb is nála, a csomagtere 402 literes, de az orrában is van egy rekesz. Az alapmodellje 313 lóerős, hátsókerék-hajtású, 5,9 másodperc alatt gyorsul százra, 82 kilowattórás akkujával 570 kilométer a hatótávja.

 

 

 

 

A Seal ezen kívül kétmotoros, összkerékhajtású változatban is készül, 530 lóerős teljesítménnyel, ennek a modellnek 3,8 másodperc is elég, hogy százra gyorsuljon, a hatótávja 520 kilométer, az akkumulátort tölteni maximum 150 kilowattal lehet. A felszereltségének szellőztethető, elektromosan állítható ülések is a részei lesznek.

 

A forgalmazás részleteire egy kicsit még várnunk kell, a BYD október közepén mutatja be az autókat a magyarországi közönségnek, addigra várhatóan az árak és a garanciális feltételek is kiderülnek.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár