Elektromos autóként tér vissza a Renault Twingo
Hírek, 2023. november. 16.
AS

Az elektromos autóként hamarosan visszatérő Renault 5 után újabb ikonikus modelljét támasztja fel a francia márka. Az eredeti Twingo stílusát idézi az új generáció, amit takarékos és megfizethető elektromos autónak szánnak.

 

A Renault nagy sikert aratott az eredeti R5 formáját idéző koncepcióautóval, ami alapján 2025-ben gyártásba is kerül az elektromos kisautó. A Renault 5 mellett az R4-est is feltámasztják, ami egy kompakt crossover lesz, és a most bemutatott tanulmányautó egyben azt jelenti, hogy hamarosan a Twingo is retró stílusú elektromos autóként tér vissza.

 

 

 

 

A Twingo Legend formája nagyszerűen hozza az éppen harminc éve, 1993-ban bemutatott kisautó stílusát. A karosszéria formája, az aranyos fényszórók és hátsó lámpák, de még a kerek kilincsek is az eredetit idézik. Az ősmodell motorházfedelének hármas légbeömlőjét idéző elem ezúttal az akkumulátor szintjét mutatja majd.

 

 

 

 

A farmotoros harmadik generációból már kínált elektromos változatot a Renault, de az utódja csakis elektromos autóként lesz kapható, és azok közül a hatékonyabbak közé tartozik majd, 10 kilowattórás fogyasztást ígérnek száz kilométerre. A gyártása 2026-ban indulhat, és 20 ezer eurós alapárat ígért hozzá a francia gyártó.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Renault 5 elektromos autóként tér vissza
A Renault elektromos autóként mutatta be az R5 modern változatát, ami néhány éven belül gyártásba is kerülhet.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár