Elektromos autóként tér vissza a Renault Twingo
Hírek, 2023. november. 16.
AS

Az elektromos autóként hamarosan visszatérő Renault 5 után újabb ikonikus modelljét támasztja fel a francia márka. Az eredeti Twingo stílusát idézi az új generáció, amit takarékos és megfizethető elektromos autónak szánnak.

 

A Renault nagy sikert aratott az eredeti R5 formáját idéző koncepcióautóval, ami alapján 2025-ben gyártásba is kerül az elektromos kisautó. A Renault 5 mellett az R4-est is feltámasztják, ami egy kompakt crossover lesz, és a most bemutatott tanulmányautó egyben azt jelenti, hogy hamarosan a Twingo is retró stílusú elektromos autóként tér vissza.

 

 

 

 

A Twingo Legend formája nagyszerűen hozza az éppen harminc éve, 1993-ban bemutatott kisautó stílusát. A karosszéria formája, az aranyos fényszórók és hátsó lámpák, de még a kerek kilincsek is az eredetit idézik. Az ősmodell motorházfedelének hármas légbeömlőjét idéző elem ezúttal az akkumulátor szintjét mutatja majd.

 

 

 

 

A farmotoros harmadik generációból már kínált elektromos változatot a Renault, de az utódja csakis elektromos autóként lesz kapható, és azok közül a hatékonyabbak közé tartozik majd, 10 kilowattórás fogyasztást ígérnek száz kilométerre. A gyártása 2026-ban indulhat, és 20 ezer eurós alapárat ígért hozzá a francia gyártó.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

A Renault 5 elektromos autóként tér vissza
A Renault elektromos autóként mutatta be az R5 modern változatát, ami néhány éven belül gyártásba is kerülhet.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár