Jó áron érkezik Európába a BYD Seal U
Hírek, 2024. január. 29.
AS

A nemrég Magyarországra érkezett BYD bemutatta a következő új modelljét, és a középkategóriás elektromos szabadidő-autó Seal U kedvező áron, jó felszereltséggel lép a piacra.

 

Még csak pár hónapja annak, hogy a Build Your Dreams után elnevezett kínai autómárka megérkezett a magyarországi piacra, máris itt a következő új modelljük. A Seal U egy középkategóriás szabadidő-autó, ami ugyanarra a platformra épül, mint a Seal szedán, de divatos formájával és tágas belső terével annál is népszerűbb lehet az európai utakon.

 

 

 

 

A Seal és a Seal U neve csak egy betűben tér el, de a két modell között nagyobb a különbség, mint gondolnánk. 4,79 méter hosszú, 1,89 méter széles és 1,67 méter magas a Seal U, a tengelytávja 2,77 méteres, ami tágas utastér kialakítását tette lehetővé. A csomagtartója alapesetben is bőséges, 552 literes, a hátsó ülések ledöntésével pedig 1440 literesre bővíthető.

 

 

 

 

A dizájnja, mint a neve is sejteti, a BYD óceán-modellsorozatának stílusát folytatja, ívelt vonalakkal, míg a belső tér berendezése a Seal után ismerős lehet. A műszereket 12,3 colos kijelző vetíti, a középső érintőképernyő pedig ebben a modellben is gombnyomásra fekvőből álló formátumba forgatható, a képátlója felszereltségtől függően 12,8 vagy 15,6 colos.

 

 

 

 

A Comfort és Design változatok közt nemcsak felszereltségben van különbség, hanem a lítium-vasfoszfát akkumulátor kapacitásában is. Az alapmodellé 71,8 kilowattórás, a csúcsmodellé 87 kilowattórás, amivel a WLTP szerinti hatótávolság 420 és 500 kilométer. A töltés alapesetben 11 kilowattal mehet, egyenáramú villámtöltőnél 115 és 140 kilowattal lehet tölteni.

 

 

 

 

A teljesítménye mind a két változatnak 218 lóerő, a motor az első kerekeket hajtja, amivel az üresen is több mint kéttonnás Seal U 9,3 másodperc alatti éri el a százas tempót, a végsebessége 175 km/óránál korlátozott. A vezetési asszisztensek teljes sora alapáron jár, közte az adaptív sávtartó, távolságtartó, forgalomfigyelő és táblafelismerő rendszerekkel.

 

 

 

 

A BYD többi modelljéhez hasonlóan a Seal U is remek áron, gazdag szériafelszereltséggel érkezik a szalonokba. A Comfort modellje 16 334 000 forintba kerül, amiért többek közt panorámatetőt, elektromosan mozgatott csomagtérajtót, szellőztethető, fűthető és elektromosan állítható első üléseket és 360 fokos kamerarendszert kapunk, még a hőszivattyú és a metálfényezés is széria.

 

 

 

 

17 501 000 forintba kerül a Design változat, ami a nagyobb akkumulátoron és nagyobb érintőképernyőn kívül esőérzékelős ablaktörlőt, légtisztító rendszert, head-up displayt és 10 hangszórós Infinity rendszert tesz hozzá az alapfelszereléshez. A Seal U európai forgalmazása 2024. februárban kezdődik, az autóra 6 év vagy 150 ezer kilométer garanciát vállal a gyártó.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Nem csak az ára jó – BYD Atto 3 és Seal menetpróba
A világ elsőszámú elektromosautó-gyártója a BYD, ami az európai bevezetése után egy évvel a magyarországi piacra is megérkezett, és ennek alkalmából kipróbáltuk két modelljét, a kompakt Atto 3-at és a több mint ötszáz lóerős Sealt.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár