Jó áron érkezik Európába a BYD Seal U
Hírek, 2024. január. 29.
AS

A nemrég Magyarországra érkezett BYD bemutatta a következő új modelljét, és a középkategóriás elektromos szabadidő-autó Seal U kedvező áron, jó felszereltséggel lép a piacra.

 

Még csak pár hónapja annak, hogy a Build Your Dreams után elnevezett kínai autómárka megérkezett a magyarországi piacra, máris itt a következő új modelljük. A Seal U egy középkategóriás szabadidő-autó, ami ugyanarra a platformra épül, mint a Seal szedán, de divatos formájával és tágas belső terével annál is népszerűbb lehet az európai utakon.

 

 

 

 

A Seal és a Seal U neve csak egy betűben tér el, de a két modell között nagyobb a különbség, mint gondolnánk. 4,79 méter hosszú, 1,89 méter széles és 1,67 méter magas a Seal U, a tengelytávja 2,77 méteres, ami tágas utastér kialakítását tette lehetővé. A csomagtartója alapesetben is bőséges, 552 literes, a hátsó ülések ledöntésével pedig 1440 literesre bővíthető.

 

 

 

 

A dizájnja, mint a neve is sejteti, a BYD óceán-modellsorozatának stílusát folytatja, ívelt vonalakkal, míg a belső tér berendezése a Seal után ismerős lehet. A műszereket 12,3 colos kijelző vetíti, a középső érintőképernyő pedig ebben a modellben is gombnyomásra fekvőből álló formátumba forgatható, a képátlója felszereltségtől függően 12,8 vagy 15,6 colos.

 

 

 

 

A Comfort és Design változatok közt nemcsak felszereltségben van különbség, hanem a lítium-vasfoszfát akkumulátor kapacitásában is. Az alapmodellé 71,8 kilowattórás, a csúcsmodellé 87 kilowattórás, amivel a WLTP szerinti hatótávolság 420 és 500 kilométer. A töltés alapesetben 11 kilowattal mehet, egyenáramú villámtöltőnél 115 és 140 kilowattal lehet tölteni.

 

 

 

 

A teljesítménye mind a két változatnak 218 lóerő, a motor az első kerekeket hajtja, amivel az üresen is több mint kéttonnás Seal U 9,3 másodperc alatti éri el a százas tempót, a végsebessége 175 km/óránál korlátozott. A vezetési asszisztensek teljes sora alapáron jár, közte az adaptív sávtartó, távolságtartó, forgalomfigyelő és táblafelismerő rendszerekkel.

 

 

 

 

A BYD többi modelljéhez hasonlóan a Seal U is remek áron, gazdag szériafelszereltséggel érkezik a szalonokba. A Comfort modellje 16 334 000 forintba kerül, amiért többek közt panorámatetőt, elektromosan mozgatott csomagtérajtót, szellőztethető, fűthető és elektromosan állítható első üléseket és 360 fokos kamerarendszert kapunk, még a hőszivattyú és a metálfényezés is széria.

 

 

 

 

17 501 000 forintba kerül a Design változat, ami a nagyobb akkumulátoron és nagyobb érintőképernyőn kívül esőérzékelős ablaktörlőt, légtisztító rendszert, head-up displayt és 10 hangszórós Infinity rendszert tesz hozzá az alapfelszereléshez. A Seal U európai forgalmazása 2024. februárban kezdődik, az autóra 6 év vagy 150 ezer kilométer garanciát vállal a gyártó.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Nem csak az ára jó – BYD Atto 3 és Seal menetpróba
A világ elsőszámú elektromosautó-gyártója a BYD, ami az európai bevezetése után egy évvel a magyarországi piacra is megérkezett, és ennek alkalmából kipróbáltuk két modelljét, a kompakt Atto 3-at és a több mint ötszáz lóerős Sealt.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár