Megjelent az új hibrid Toyota Camry
Hírek, 2024. február. 12.
AS

A Toyota középkategóriás szedánja új külsőt és modernizált belsőt kapott, a hibrid hajtást és a vezetési asszisztenseket is továbbfejlesztették.

 

A Camry a Toyota egyik legnépszerűbb modellje, amely már csaknem negyven éve kapható, és az előző generációiból több mint 21 példányt adtak el a világon. Az előző szériája az európai piacra is visszatért, 2024-re pedig olyan alaposan megújította a Toyota, mind a dizájnt, mind a műszaki tartalmát tekintve, hogy a Camry új generációjának is tekinthetjük.

 

 

 

 

Az áramvonalas limuzinformát megtartotta, de teljesen új fényszórókat és hátsó lámpákat kapott a Camry, amely ezzel illeszkedik az új Prius és C-HR látványos dizájnjához. A belső tér is sokkal modernebb lett a középkonzol tetejére került 12,3 colos érintőképernyővel, ugyanakkor a klímaberendezés hagyományos kapcsolóit is megtartotta az autó.

 

 

 

 

A széria 7 colos műszeregység helyett 12,3 colos változat kérhető, a hasonló méretű érintőképernyő pedig vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay csatlakozásra képes. A frissítések online érkeznek, az autóban öt USB csatlakozó található, szériafelszerelés a vezeték nélküli telefontöltő, elérhető az okostelefonos kulcs, és opció a JBL hifi kilenc hangszóróval.

 

 

 

 

A Camry is megkapta a Toyota ötödik generációs hibrid rendszerét, amely új lítiumion akkumulátort használ, de az elektromotort, az invertert és az erőátvitelt is áttervezték, hogy csökkentsék a méretét és a tömegét. A 2,5 literes, négyhengeres benzinmotorral a kombinált teljesítménye 218-ról 231 lóerőre nőtt, amivel 8,3 helyett 7,9 másodperc alatt gyorsul százra.

 

 

 

 

A hatékonyabb hajtáslánccal a hibrid Camry fogyasztása is csökkent, az átlaga 5,1 liter száz kilométeren. A Toyota a vezetéstámogató rendszereket is továbbfejlesztette, az ütközéselkerülő rendszer hatékonyabban működik, és az oldalról érkező járműveket és kerékpárosokat is képes felismerni. Az új Camry gyártása 2024 második felében kezdődik.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Sokkal szebb és erősebb is lett az új Toyota Prius
Mára a Toyota szinte teljes kínálata hibrid modellekből áll, mégis volt értelme elkészíteni a Prius legújabb generációját, ami már első pillantásra jól néz ki, és a teljesítménye is ígéretes.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár