Bemutatkozott a hibrid MG3
Hírek, 2024. február. 26.
AS

Az MG bemutatta a nagyra nőtt kisautóját, az MG3 új generációját, ami meglepően erős hibrid hajtást kapott.

 

2022-ben tért vissza a magyarországi piacra az MG, és a kínálatában benzines, plug-in hibrid és elektromos autót is találunk. Az MG most újabb kategóriában készül nagy dobásra, bemutatta ugyanis az eddig hozzánk legközelebb csak az angol piacon kapható kisautója, az MG3 új generációját, ami a formás külseje mellé érdekes full hibrid hajtást kapott.

 

 

 

 

A nagyra nőtt kisautók közé sorolható a magyarországi piacra tavasszal érkező új MG3, amely 4,11 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,5 méter magas, a tengelytávja 2,57 méteres, míg a csomagtartója alapesetben 293 literes. A korszerű stílusú műszerfalán 7 colos képernyő mutatja a műszereket, a középkonzolra pedig 10,25 colos érintőképernyő került.

 

 

 

 

A legérdekesebb része a hibrid hajtása, ami egy 1,5 literes, 102 lóerős négyhengeres benzinmotorból és egy 136 lóerős, 250 Nm nyomatékra képes elektromotorból áll. A kombinált teljesítménye 194 lóerő, amivel 8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, 80-ról 120 km/órára gyorsulni öt másodperc is elég, a végsebessége 170 km/óra, az átlagfogyasztása 4,4 l/100 km.

 

 

 

 

360 fokos kamerarendszer, fűthető kormánykerék, kulcsnélküli rendszer és torlódásban araszoló asszisztens is elérhető lesz az autóhoz, amire 7 év vagy 150 ezer kilométer garanciát vállalnak. A kategóriában a Renault Clio és testvére, a Mitsubishi Colt, valamint a Toyota Yaris kínál hibrid hajtást, de ennél szerényebb, 116-145 lóerős teljesítménnyel, 8,4-8,8 millió forintról induló áron.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Jó áron érkezett meg az MG kompakt elektromos autója
Magyarországra érkezett az MG első eleve elektromos hajtásúnak tervezett autója, és a kompakt MG4-et az egy kategóriával kisebb elektromos autóknál is olcsóbban adják..
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár