A Skoda megfizethető elektromos autója lesz az Epiq
Hírek, 2024. március. 17.
AS

Bemutatta a legújabb modelljének koncepcióját a Škoda, és az Epiq sorozatgyártású változata a márka legolcsóbb elektromos autója lesz.

 

Bővíti az elektromos autóinak kínálatát a Škoda. Az Enyaq és Enyaq Coupé után nemsokára bemutatkozik az Elroq, ami az egy mérettel kisebb Karoq elektromos hajtású megfelelője lesz, most pedig megjelent az Epiq prototípusa, ami a márka legkisebb, és egyben a legkedvezőbb áron kínált elektromos autója lesz.

 

 

 

Az új Epiq hossza 4,1 méter, ami azt jelenti, hogy 14 centiméterrel rövidebb, mint a Škoda eddigi legkisebb szabadidő-autója, a Kamiq. Azzal szemben az alapoktól elektromos autónak épült, ezért jobb lehetett a térkihasználása. A gyáriak szerint az utastere ötszemélyes, a csomagtartója pedig alapesetben is 490 literes lesz.

 

 

 

 

Mivel ugyanarra az alapokra épül, mint a koncepcióként már bemutatott Cupra Raval és Volkswagen ID.2, ezért a Škoda Epiq is elsőkerék-hajtású lesz. Az elektromotor teljesítményét és az akkumulátor kapacitását még nem árulta el a gyártó, de azt igen, hogy a hatótávolsága eléri a 400 kilométert, ami elég jól használhatónak hangzik.

 

 

 

Dizájnja a Škoda nemrég bemutatott új stílusát követi, T-alakú nappali menetfényekkel és hátsó lámpákkal, valamint a hagyományos hűtőmaszk helyére került fekete panellel, ami a vezetéstámogató rendszerek érzékelőit rejti. A gyártása 2025-ben indul, az árát 25 ezer eurónak ígérik, ami 10 millió forintnak felel meg.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Bemutatkozott az új Skoda Superb
A Škoda bemutatta a Superb új generációját, ami minden eddiginél tágasabb és jobb autónak ígérkezik.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár